04.02.2019 07:00
PULA, 1. veljače 2019. (Hina) - O trenutnom stanju u pulskom brodogradilištu i potezima uprave radi otklanjanja stečajnih razloga, raspravljalo se u petak na sastanku privremenog stečajnog upravitelja Uljanika Lorisa Raka s Uljanikovom upravom, izvijestio je Uljanik.
Kako se navodi u Uljanikovu priopćenju, stečajni upravitelj Rak zadovoljan je prezentacijom uprave te će i dalje biti informiran i bit će mu dostupni svi potrebni podaci vezani uz procese u tijeku.Od Uljanikove uprave Rak je zatražio poslovnu dokumentaciju potrebnu za ispunjavanje njegove zadaće utvrđene rješenjem Trgovačkog suda u Pazinu, kaže se u priopćenju.

Nakon primitka Fininog zahtjeva za otvaranje stečajne procedure nad pulskim brodogradilištem, Trgovački sud u Pazinu imenovao je Lorisa Raka iz Rijeke privremenim stečajnim upraviteljem koji će između ostalog morati ispitati postoji li razlog za otvaranje stečajnog postupka, te ima li dužnik imovine za pokriće troškova stečajnog postupka.

U petak je stigla i vijest da je Trgovački sud u Pazinu izdao rješenje o pokretanju prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom Uljanik Poslovno informacijski sustavi, a privremenim stečajnim upraviteljem imenovao je Marka Zagorca iz Rijeke.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.