08.01.2019 07:00
RIJEKA, 7. siječnja 2019 (Hina) - Privremeni stečajni upravitelj 3. maja Zdravko Čupković u ponedjeljak je prvi put u tom svojstvu boravio u riječkom brodogradilištu, gdje je razgovarao s direktorom Maksimilijanom Percanom.
Nakon sastanka Čupković je izjavio da je s Percanom utvrdio što je sve potrebno za pripremu izvješća Trgovačkom sudu u sklopu predstečajnog postupka. "Prema Stečajnom zakonu, osnovni zadatak privremenog stečajnog upravitelja je utvrditi je li društvo insolventno i prezaduženo te očekujem da će mi u sljedećih osam do 10 dana pripremiti sve što sam tražio", rekao je Čupković.

Dometnuo je kako se to odnosi na popis imovine s vlasničkim listovima, pokretnina, prava, nematerijalne imovine, ugovora o pozajmicama i poslovnoj suradnji, započetim poslovima, broju zaposlenika i njihovoj stručnoj spremi i drugome.Rekao je da u imovinu ulazi sve što je stajalo u bilanci 31. prosinca prošle godine.

Po njegovoj ocjeni, predviđenih 15 dana relativno je kratak rok za pripremu izvješća, ali nada se da će u tome uspjeti. "Postoje prilično ažurni podaci, već pripremani za data room odnosno potencijalne strateške partnere", rekao je.Na pitanje novinara gleda li direktor 3. maja trenutno stanje kao uvod u stečaj, Čupković je rekao da direktor to ne vidi kao stečaj i da se ne predaje. 

"Zadatak nam je u prethodnom postupku prije stečaja vidjeti ima li 3. maj dovoljno kapaciteta, snage i energije strateškom partneru ponuditi mogućnosti nastavka poslovanja uz uneseni svježi kapital", rekao je Čupković. Zdravko Čupković je imenovan privremenim stečajnim upraviteljem 4. siječnja. Istoga dana pokrenut je predstečajni postupak.

Ročište na kojem će se odlučivati o prijedlogu za otvaranje stečaja zakazano je za 6. veljače. U 3. maj su se u ponedjeljak nakon dva tjedna kolektivnog godišnjeg odmora vratili radnici, ali za njih nema posla ni materijala s kojim bi radili.

Neoporezivi primici7. lipnja 2023. (Hina)OSIJEK, 07. lipnja 2023. (Hina) - Sajmovi unatoč razvoju tehnologije imaju budućnost, jer omogućavaju izravan kontakt i specifičnu promociju proizvoda, rečeno je u srijedu na konferenciji Repozicioniranje sajamske industrije u funkciji cjelovitog gospodarskog razvoja.

MADRID/LONDON, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Španjolski lanac trgovina odjećom Inditex izvijestio je u srijedu o skoku dobiti i prihoda u prvom poslovnom tromjesečju zahvaljujući višim cijenama na tržištima izvan eurozone.

BRUXELLES, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Batmanov logo dovoljno je prepoznatljiv da opravda status zaštitnog znaka u EU, zaključio je u srijedu europski sud, prihvativši argumente američkog izdavača stripova DC Comicsa u sporu protiv talijanskog trgovca odjećom. 

ZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

BERLIN, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Njemačke industrijske narudžbe stabilizirale su se u travnju zahvaljujući domaćoj potražnji, pokazali su u utorak podaci ureda za statistiku.