21.11.2018 08:18
ZAGREB, 20. studenoga 2018. (Hina) - Ovogodišnji dobitnici nagrade za društveno odgovorno poslovanje Indeks DOP su AD Plastik u kategoriji velikih poduzeća, zatim HiPP Croatia srednjih, Media Val malih te Eko Murvica javnih poduzeća, a te su im nagrade uručene u utorak u sklopu 10. Konferencije o društveno odgovornom poslovanju (DOP).
Nagrada Indeks DOP-a ove je godine dodijeljena po 11. put, a u kategoriji najvećeg napretka dobila ju je tvrtka Galeb d.d. Nagradu za društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava osvojila je Valamar Riviera, a u kategoriji društveno odgovornih odnosa sa zajednicom DM-Drogerie Markt.Tvrtka Ericsson Nikola Tesla dobila je nagradu u kategoriji odgovorne politike i prakse u radnoj okolini, a Heineken Hrvatska u kategoriji odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem, i to drugu godinu zaredom.Također, tvrtkama Privredna banka Zagreb, Hartmann, Končar – Institut za elektrotehniku, Ericsson Nikola Tesla, Hauska & Partner i Vetropack Straža dodijeljeno je posebno priznanje za predanost projektu Indeks DOP-a, jer su se u posljednjih deset godina istaknule po kontinuitetu i ustrajnosti popunjavanja upitnika.„Podsjetit ću vas na činjenicu da je na najnovijoj UN-ovoj agendi održivog razvoja Hrvatska zauzela 21. mjesto od 155 zemalja. To je vjerojatno jedna od onih lista u kojima smo među najbolje rangiranim zemljama u svijetu”, rekao je prilikom otvaranja konferencije ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić dodavši, kako je to pomak od 15 mjesta od 2016. godine.

Istaknuo je da je dodjela nagrada i konferencija najbolji mogući način kako da se kroz DOP "pokaže smjer onima koji nisu još uvijek do kraja svjesni koliko su važni globalni ciljevi održivog razvoja za cijeli svijet, pa i za Hrvatsku".Indeks DOP-a organiziraju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatska gospodarska komora (HGK), a cilj je nagraditi najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju.„Društveno odgovorno poslovanje je alat kojim poduzeća doprinose održivom razvoju”, rekla je ravnateljica HR PSOR-a Mirjana Matešić, dodavši kako ih posebno veseli povećanje broj sudionika u Indeksu DOP-a, što potvrđuje jačanje interesa gospodarstva za svoju odgovornost u području nefinancijskih utjecaja.„Poslovati s profitom i pri tome voditi brigu o zaposlenicima, okolišu i zajednici - upravo to je DOP koji je danas u novim okolnostima u Europi i svijetu nametnut kao standard”, rekao je predsjednik Odbora za javna priznanja Gradske skupštine Andrija Mikulić.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.