17.10.2018 08:49
ZAGREB, 16. listopada 2018. (Hina) - Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje kojim se obustavlja skraćeni stečajni postupak nad udrugom Zviždač, kojoj je na čelu Vesna Balenović, i to na temelju potvrde deblokade računa tog dužnika s nešto više od 23.000 kuna duga utvrđenog krajem prošle godine.
Kako se ističe u rješenju, na temelju dostavljene potvrde nisu ispunjene pretpostavke za otvaranje skraćenog stečajnog postupka nad tim dužnikom, niti pretpostavke za donošenje rješenja o pokretanju prethodnog postupka, odnosno otvaranju stečajnog postupka.Sudsko rješenje uslijedilo je nakon objave oglasa u svibnju kojim su u skraćenom stečajnom postupku bili pozvani vjerovnici Zviždača da u roku 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad udrugom s utvrđenih 23.633 kuna duga.Sudskim oglasom bili su pozvani i zastupnici Zviždača da u roku 15 dana podnesu popis imovine i obveza, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnik Zviždača u zakonski predviđenim rokovima, sud je po službenoj dužnosti trebao donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.No, nitko od vjerovnika nije predložio otvaranje stečajnog postupka, zastupnici Zviždača u zakonski su predviđenom roku predali popis imovine i obaveza, a početkom listopada i predali potvrdu po kojoj više nemaju nepodmirenih obveza.

Udruga Zviždač sa sjedištem u Zagrebu osnovana je u ožujku 2008. i upisana u Registar udruga u travnju te godine. Kao osoba ovlaštena za zastupanje navodi se Vesna Balenović kojoj mandat, prema upisu u registru, traje do ožujka 2023.U opisu cilja i i djelatnosti udruge Zviždač navodi se direktna zaštita ljudi, radnih i ostalih prava s posebnom pažnjom za zaštitu žrtava korupcije i svih ugroženih pojedinaca koji u svojim sredinama ukažu na kriminal, korupciju i nepoštivanje zakonitosti i to slanjem upita, prijedloga i zahtjeva u predmetima kršenja ljudskih, radnih i ostalih prava.Osim na ukazivanja na potencijalnu korupciju u mnogim slučajevima, počevši od one u Ini, predsjednica Zviždača Vesna Balenović bila je poznata kao i povjerenica za zviždače predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja ju je 2015. razriješila dužnosti nakon potvrđene informacije da je 2011. upravo Ina njezinoj udruzi uplatila donaciju od 500.000 kuna.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.