16.10.2018 07:20
ZAGREB, 15. listopada 2018. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojom se ispravlja rješenje o utvrđenim i osporenim tražbinama Portala Dnevno d.o.o. u stečaju, bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr i tjednika 7 dnevno, te je utvrdio pedesetak tražbina vjerovnika u drugom višem isplatnom redu u ukupnom iznosu nešto većem od 2,9 milijuna kuna.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je jedan od vjerovnika osporio iznos već utvrđenih tražbina, pa je Trgovački sud donio novo rješenje protiv kojeg je moguća žalba Visokom trgovačkom sudu.

Najnovijoj sudskoj odluci prethodilo je više ovogodišnjih izvješća stečajnog upravitelja u kojima su se navodili sudski postupci pokrenuti na temelju tužbi pojedinaca i institucija protiv tog nakladnika radi naknade štete zbog objavljenih tekstova, među kojima se ističu tužbe bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, sadašnjeg potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, čelnika Mosta Bože Petrova, bivšeg predsjednika Stjepana Mesića  i bivšeg SDP-ova ministra Mihaela Zmajlovića.

U izvješćima su se navodile i javne ustanove koje su pokrenule postupke protiv Portala dnevno d.o.o.među kojima su i Nacionalni park Plitvička jezera, Hrvatski audiovizualni centar, ali i Klinika za psihijatriju Vrapče, udruga B.a.b.e, i izdavačka kuća Hanza media.

Isplatu od bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr traže i Hrvatska radiotelevizija (HRT), Hrvatski telekom (HT), Hrvatska izvještajna novinska agencija (Hina), te Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj.

U tim se izvješćima navodilo kako dužnik nema izgleda za nastavak poslovanja, ali se uredno poduzimaju pravne radnje vezane uz više od pedeset parničnih i ovršnih postupaka, koji su u tijeku ili u prekidu. Portal Dnevno.hr u lipnju prošle godine promijenio je vlasnika i nakladnika.

ichael Ljubas, kontroverzni poduzetnik koji je krajem 2015. bio propucan u nogu, prodao je prava na taj portal Mariji Dekanić, vlasnici agencije za digitalni marketing Logobox.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.