03.10.2018 07:25
ZAGREB, 2. listopada 2018. (Hina), Temeljni kapital crikveničke hotelske kuće Jadran povećat će se za 200 milijuna kuna, na ukupno 482,5 milijuna kuna, a to će se povećanje provesti izdavanjem 11.594.240 novih dionica, izvijestila je u utorak ta tvrtka.
Uprava Jadrana krajem prošlog tjedna je, nakon provedenog postupka dokapitalizacije, donijela odluku o točnom iznosu povećanja temeljnog kapitala.

Prethodno je glavna skupština Jadrana krajem kolovoza donijela odluku o dokapitalizaciji u iznosu od oko 200 milijuna kuna, a sredinom rujna je objavljen i javni poziv za upis novih dionica. Tim je pozivom bilo predviđeno povećanje temeljnog kapitala za najviše 282,7 milijuna kuna odnosno izdanje najviše 16.390.360 novih dionica po cijeni od 17,25 kuna po dionici.

U toj su dokapitalizaciji mogli sudjelovati postojeći dioničari Jadrana, a oni su bili pozvani na upis novih dionica u razdoblju od 14. do 28. rujna. Nakon provedenog postupka upisa i uplate novih dionica, ukupno je uplaćen iznos od 200 milijuna kuna, izvijestila je Uprava Jadrana koja je donijela odluku da se za taj iznos poveća temeljni kapital i to izdanjem 11.594.240 novih dionica. 

Povećanje temeljnog kapitala Jadrana bilo je predviđeno i privatizacijskim procesom te crikveničke hotelske kuće, u sklopu kojeg su većinskim vlasnicima 70,74 posto državnog udjela u toj tvrtki u svibnju ove godine postali mirovinski fondovi PBZ CO i Erste, plativši taj udjel 199,8 milijuna kuna.

Jadran ima više od 1700 smještajnih jedinica u Crikvenici, Dramlju i Selcu ukupnog potencijala za gotovo 5000 gostiju, a sastoji se od hotela Esplanade, Katarina, Omorika, Kaštel, International, Zagreb, hotela i paviljona Slaven, hotela i paviljona Ad Turres, turističkog naselja Kačjak, kampa Selce i kampirališta Kačjak.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.