03.09.2018 10:30
ZAGREB, 3. rujna 2018. (Hina), Trgovački sud u Osijeku objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Humanitarne udruge blokiranih i socijalno ugroženih (HUBISU) da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te udruge s nešto više od 20.000 kuna utvrđenog duga do kraja svibnja i s neizvršenim osnovama za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana.

Oglasom se poziva i zastupnik te udruge Vladimir Knežević da u roku od petnaest dana preda popis i imovine i obveza tog dužnika, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnik te udruge u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je HUBISU nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti odluku o istovremenom otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Humanitarna udruga blokiranih i socijalno ugroženih osnovana je i registrirana u jesen 2016., sa sjedištem u Vinkovcima, a kao cilj njezine djelatnosti navedena je pomoć u ostvarivanju prava članova i njihovih obitelji i simpatizera te pomoć pri rješavanju blokade kao i ostale vrste pomoći u rješavanju problema.

Istovremeno, kao djelatnosti kojima se ostvaruje proklamirani ciljevi te udruge navedeno je, između ostaloga, i zalaganje za provedbu pravne i socijalne zaštite članova udruge i financijsko materijalne pomoći, pružanje stručne i druge pomoći članova udruge, posebice onima koji se nalaze u teškoj situaciji, a po mogućnosti i pružanje novčane i svake druge gospodarske pomoći.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.