30.08.2018 10:39
ZAGREB, 30. kolovoza 2018. (Hina), Trgovački sud u Osijeku pozvao je vjerovnike Bad Blue Boys Fan Kluba, udruženja frakcije nogometnih navijača zagrebačkog Dinama bliskih upravi kluba, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad tom udrugom s utvrđenim dugom od nešto više od 26.000 kuna.
U sudskom oglasu pozivaju se i zastupnici BBB Fan Kluba Blaž Međugorac i Tomislav Tomljenović da u roku od 15 dana predaju popis imovine i obveze dužnika, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnici BBB Fan Kluba u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Bad Blue Boys Fan Klub je u registar udruga upisan u travnju 2014., kao predsjednik navodi se Tomislav Tomljenović, a kao tajnik Blaž Međugorac iako je on još početkom 2016. podnio ostavku. Kako se u medijima navodilo, BBB Fan Klub je udruga frakcije navijača Dinama koja je u dobrim odnosima s upravom kluba i bivšim izvršnim predsjednikom Zdravkom Mamićem, a u javnosti se spominjala zbog sukoba s ''antimamićevcima'', a naročito s Udrugom navijača Dinama koji su kulminirali ''sačekušom'', pucnjavom i ranjavanjem dvojice navijača u zagrebačkoj Dubravi u jesen 2014.

Isticalo se i da je BBB Fan Klub u godinu dana od osnivanja dobio više od 960.000 kuna donacija trgovačkih društava i ostalih pravnih osoba, a dok je istovremeno Torcida, klub navijača splitskog Hajduka, dobio jedanaest puta manje, oko 87.000 kuna.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.