16.08.2018 12:00
ZAGREB, 16. kolovoza 2018. (Hina), Najveća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera iduće godine planira ukupne investicije od 616,5 milijuna kuna, a jedna od većih bit će u kamp Istra Sunny u Funtan , koji bi pod nazivom Istra Premium Camping Resort trebao biti otvoren iduće sezone, najavljeno je iz Valamara.
U toj kompaniji napominju kako je Nadzorni odbor dao prethodnu suglasnost za ulaganja i projekte vrijedne ukupno 616,5 milijuna kuna u 2019., kao i da s novim investicijama kreću ove jeseni, odnosno da će uskoro krenuti druga faza investicije u kamp Istra Sunny Camping koji sada ima dvije zvjezdice.

Nakon investicije pod novim nazivom taj će kamp nuditi raznovrsne sadržaje, među kojima Aquapark s 1.000 četvornih metara vodene površine, kino dvoranu, pozornicu, dječje klubove i igraonice, glamping šatore i luksuzne mobilne kućice s privatnim bazenima te druge novosti.

Ne iznoseći koliko se točno od ukupnih investicija za 2019. odnosi na taj kamp, niti koliko je iznosila prva faza te investicije, iz Valamara kažu da su među prvima na Mediteranu počeli razvijati premium kampiranje pa su i prvi u Hrvatskoj uredili i kamp s pet zvjezdica, istodobno podižući razinu usluge i u drugim svojim kampovima.

"Repozicioniranje proizvoda prema ponudi više dodane vrijednosti u segmentu kampinga dio je strategije razvoja i investicija u Valamaru.

Istra Premium Camping Resort nakon investicije bit će ljetovalište najviše razine, koje će otvoriti 200-ak novih radnih mjesta i zasigurno biti jedan od najboljih kampova u Europi", istaknuo je direktor operacija za kampove i direktor regije u Valamar Rivieri Bruno Radoš.

Iz Valamara još poručuju da će Istra Sunny Camping biti otvoren do 30. rujna i do tada će biti naturistički, dok će nakon investicije i s otvaranjem iduće godine biti u potpunosti "tekstilni".

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.