03.08.2018 07:20
ZAGREB, 2. kolovoza 2018. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se obustavlja stečajni postupak nad Cubano d.o.o,  tvrtkom za trgovine i usluge poduzetnika Blaže Petrovića te je otkazao ročište zakazano za 11. rujna na kojem su Financijska agencija (Fina) i zastupnici te tvrtke trebali raspraviti pretpostavke za otvaranje stečajnog postupka.
Fina je u veljači ove godine predložila otvaranje stečajnog postupka navodeći u rješenju da je do 9. veljače Cubano d.o.o imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 1,26 milijuna kuna.

Isticalo se i kako prema dostupnim podacima ta tvrtka ima dvoje zaposlenih, otvoren račun i oročen novac u jednoj hrvatskoj komercijalnoj banci te da, osim toga, Fina ne raspolaže drugim podacima o Cubano d.o.o.

No, prema u četvrtak objavljenom sudskom rješenju, Fina je početkom srpnja dostavila potvrdu kako Cubano d.o.o više nema nepodmirenih obveza i nije u blokadi, odnosno da je u međuvremenu plaćeno više od 1,26 milijuna kuna nagomilanih obaveza.

Tvrtka Cubano d.o.o osnovana je u veljači 2004.., temeljni kapital joj je 40.000 kuna, a sjedište u zagrebačkoj Šoštarićevoj ulici.

Kao direktor tvrtke istaknut je Blažo Petrović., a kao osnivači Dubravka Pripuz i Mirjana Petrović. Prema objavljenom računu dobiti i gubitka za 2017. ta je tvrtka na kraju prošle godine imala nešto više od 1,8 milijuna kuna prihoda i oko 1,6  milijuna kuna rashoda te je ostvarila nešto više od 130.000 kuna dobiti.

Osim uz tvrtku Cubano d.o.o, Blažo Petrović u sudskom registru navodi se kao direktor, osnivač ili član uprave još četrnaest tvrtki među kojima su i Cuba-Cubano, Gambino i Faustino od kojih su posljednje dvije ugašene.

Među tvrtkama povezanim s Blažom Petrovićem posebno se ističe KG projekt, tvrtka koja se povezuje s utajom čak 15 milijuna kuna poreza za što Petrovića tereti Državno odvjetništvo u optužnici podignutoj krajem pretprošle godine.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.