27.07.2018 07:40
ZAGREB, 26. srpnja 2018. (Hina), Poljoprivredna tvrtka Belje, iz sastava koncerna Agrokor, u prvom je tromjesečju ostvarila dobit od 1,88 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od 16,25 milijuna kuna, pokazuju podaci nerevidiranog nekonsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke. 
"Ostvareni rezultat znatno je bolji u odnosu na isto razdoblje prošle godine, uglavnom zbog kontinuiranog provođenja mjera poboljšanja efikasnosti poslovanja", navodi se u izvješću, objavljenom na web stranici Zagrebačke burze.Ukupni prihodi Belja iznosili su 319,5 milijuna kuna i smanjeni su za 9,1 posto na godišnjoj razini.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su iznosili 281 milijun kuna i manji su za 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.Belje je u prvom tromjesečju smanjilo i ukupne rashode, za 13,6 posto, na 317,6 milijuna kuna.

Po podacima iz konsolidiranog izvješća, grupa Belje je u prvom tromjesečju ostvarila ukupne prihode od 322,6 milijuna kuna te ukupne rashode od 320,9 milijuna kuna. Ostvareni dobit iznosi 1,73 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je iskazan gubitak od 16,1 milijun kuna.

Konsolidirano izvješće, uz matičnu tvrtku Belje, obuhvaća i Belje Agro-vet d.o.o. u 100 postotnom vlasništvu Belja, čija je osnovna zadaća nabavljanje veterinarskih lijekova i liječenje životinja na beljskim farmama.

U izvješću se navodi kako je danas Belje najveća poljoprivredna kompanija u Hrvatskoj, a po poslovnim rezultatima ubraja se među vodeće poljoprivredne kompanije u Adria regiji. U izvješću se navodi i kako cjelovit, zaokružen proces proizvodnje hrane u Belju započinje poljoprivrednom proizvodnjom na vlastitim oranicama i farmama uz korištenje najsuvremenijih poljoprivrednih strojeva i opreme.

Kontrolirane sirovine iz vlastite proizvodnje prerađuju se u gotove proizvode u brojnim pogonima prehrambene industrije Belja. Operativno poslovanje kompanije podijeljeno je u dva strateška poslovna područja – Poljoprivredu i prehranu.

Poljopprivreda obuhvaća Ratarstvo, Proizvodnju rajčice, Stočnu hranu, Uzgoj svinja, Uzgoj junadi i Proizvodnju mlijeka, a proizvodnje finalnih proizvoda grupirane su u strateškom poslovnom području Prehrana. 

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.