26.07.2018 07:35
ZAGREB, 25. srpnja 2018. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka nad Com.Com.Creativ d.o.o, nekretninskom tvrtkom Ninoslava Pavića pa će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka s više od 40 milijuna kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa objavljenog u svibnju kojim je Pavić, kao zastupnik i direktor Com.Com.Creativa, pozvan da u skraćenom stečajnom postupku od 15 dana preda popis imovine i obaveza te tvrtke za poslovanje nekretninama .Istim oglasom pozvani su i vjerovnici Com.Com.Creativa da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom, a budući da se zastupnici i vjerovnici te tvrtke nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je ta tvrtka nesposobna za plaćanje te je po službenoj dužnosti donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.Com.Com.Creativ je 2007. osnovala tvrtka Com.Com, čiji je osnivač bivši većinski vlasnik Europapress Holdinga (EPH) Pavić i koja je prošle godine završila u stečaju. Obje su tvrtke registrirane na istoj adresi u zagrebačkoj Katančićevoj ulici.

Tvrtka je osnovana s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, kao glavni predmeti poslovanja navedeni su poslovanje nekretninama, projektiranje, građenje i nadzor nad građenjem.

Otvaranje stečajnog postupka Com.Com.Creativa uslijedilo je nakon što su u siječnju utvrđene tražbine  vjerovnika Pavićeve matične osnivačke tvrtke  Com.Com u ukupnom iznosu od više od 90 milijuna kuna među kojima je najveća utvrđena tražbina Agrokora od 59,6 milijuna kuna.

Agrokorovo potraživanje temelji se na, kako se navodilo u stečajnom postupku, ugovoru o namjenski oročenom depozitu, ugovora o kratkoročnom kreditu i sporazumu o reguliranju međusobnih odnosa sklopljenih od  listopada 2012. do kolovoza 2016.

Neoporezivi primici7. lipnja 2023. (Hina)OSIJEK, 07. lipnja 2023. (Hina) - Sajmovi unatoč razvoju tehnologije imaju budućnost, jer omogućavaju izravan kontakt i specifičnu promociju proizvoda, rečeno je u srijedu na konferenciji Repozicioniranje sajamske industrije u funkciji cjelovitog gospodarskog razvoja.

MADRID/LONDON, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Španjolski lanac trgovina odjećom Inditex izvijestio je u srijedu o skoku dobiti i prihoda u prvom poslovnom tromjesečju zahvaljujući višim cijenama na tržištima izvan eurozone.

BRUXELLES, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Batmanov logo dovoljno je prepoznatljiv da opravda status zaštitnog znaka u EU, zaključio je u srijedu europski sud, prihvativši argumente američkog izdavača stripova DC Comicsa u sporu protiv talijanskog trgovca odjećom. 

ZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

BERLIN, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Njemačke industrijske narudžbe stabilizirale su se u travnju zahvaljujući domaćoj potražnji, pokazali su u utorak podaci ureda za statistiku.