23.07.2018 07:20
ZAGREB, 20. srpnja 2018. (Hina), Iz Konzuma su u petak izvijestili da su u mjesec dana trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva bilježili rekordnu prodaju, izdvajajući primjerice grickalice s količinskim rastom za 58 posto, ili rast prodaje pića za 25 posto.
Mjesec dana trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva (od 14. lipnja do 15. srpnja), donio je dodatan poticaj ukupnom rastu prodaje koje Konzum bilježi u lipnju i srpnju, pri čemu su prednjačile kategorije grickalica, pića, bijele tehnike i navijačkih rekvizita, ističu iz Konzuma.

Tako je kategorija grickalica ostvarila 58 posto količinskog rasta prodaje, dok je prodaja pića bila 25 posto više u odnosu na razdoblje prije početka prvenstva.

Iz Konzuma izdvajaju i podatke da je u jednom danu u trgovinama tog trgovačkog lanca prodano rekordnih 317.000 komada piva, 165 posto više prodanih kokica, 94 posto više grickalica te 77 posto više prodanih vrećica čipsa.

Podaci o prodaji tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva pokazuju i da je u trgovinama Konzuma prodano gotovo 200.000 artikala iz navijačkog asortimana,među kojem je najprodavanija bila zastavica za automobile, s prodanih čak 12.900 komada.Za trajanja prvenstva ukupno je prodano deset puta više televizora nego što je uobičajeno, navode uz ostalo iz Konzuma. 

copyrightZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

BERLIN, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Njemačke industrijske narudžbe stabilizirale su se u travnju zahvaljujući domaćoj potražnji, pokazali su u utorak podaci ureda za statistiku.

ZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina) - Tvrtka Končar-Generatori i motori potpisala je dva ugovora s austrijskom elektroprivredom Verbund, vrijedna više od 10 milijuna eura za prvu fazu realizacije, a koji se odnose na sveobuhvatnu revitalizaciju dviju elektrana na njemačko-austrijskoj granici, priopćeno je u utorak iz Končara. 

ISTANBUL, 5. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Globalne zrakoplovne kompanije više su nego udvostručile prognoze dobiti za 2023. godinu, s 4,7 na 9,8 milijardi dolara, ohrabrene velikom potražnjom za putovanjima nakon pandemije.

MAGDEBURG, 2. lipanj 2023. (Hina/dpa) - Američki tehnološki div Intel objavio je da pregovara s njemačkom vladom o dodatnoj državnoj pomoći za tvornice čipova, povrh obećanih gotovo sedam milijardi eura.