11.07.2018 07:20
RIJEKA, 10. srpnja 2018. (Hina), Trgovački sud u Rijeci donio je rješenje kojim se nekretnine Glasa Istre u stečaju vrijedne 3,25 milijuna kuna dosuđuju razlučnom vjerovniku Sanjinu Brkiću, koji će nakon pravomoćnosti te odluke moći upisati pravo vlasništva.
Sudska odluka uslijedila je nakon prošlomjesečnog isteka elektroničke javne dražbe za zemljište na kojem je započela gradnja poslovne i upravne zgrade u Puli i gdje su izvedeni temelji i nulta ploča buduće građevine. U zaključku o prodaji navodilo se da parcela ima građevinsku dozvolu za poslovnu namjenu, ali je moguća i stambena.

Isticalo se da u prodaji prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu može izjaviti da kupuje nekretninu i stavlja u prijeboj svoju tražbinu, što je novi vlasnik Brkić i učinio prebijajući svoju tražbinu od oko 21,1 milijun kuna te je sudskim rješenjem oslobođen plaćanje kupovnine u iznosu od 3,25 milijuna kuna.

Osim toga, na nekretninama je bilo izvršeno više predbilježbi prava zaloga radi osiguranja novčanih potraživanja vjerovnika Glasa Istre, među kojima se posebno isticalo pravo zaloga u korist države u iznosu od 7,4 milijuna kuna, ali i Grada Pule u iznosu nešto većem od 900.000 kuna.

Sudsko rješenje uslijedio je nakon u ožujku podnesenog izvješća stečajne upraviteljice Glasa Istre, u kojem se navodi da je na računu tvrtke bilo nešto više od 480.000 kuna, pa će se provesti prodaja zgrade, pratećih objekata i dvorišta u vlasništvu tvrtke.

U posljednjim  izvješćima stečajne upraviteljice navodilo se, osim prodaje nekretnina, da se u idućem razdoblju planiraju pregovori oko sređivanja arhivskog gradiva - posljednje imovine Glasa Istre.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.