10.07.2018 07:30
ZAGREB, 9. srpnja 2018. (Hina), Trgovački sud u Osijeku donio je rješenje kojim se istovremeno otvara i zaključuje stečaj nad Digitel komunikacijama, marketinškom i produkcijskom kompanijom kojoj su na čelu Aljoša Roksandić i Boris Marijanović, pa će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka s više od 13,2 milijuna kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon ročišta održanog u lipnju i izvještaja stečajnog upravitelja iz travnja prema kojem je ta tvrtka imala račun u blokadi u ukupnom iznosu od 20,1 milijun kuna. Prema tom izvješću, Digitel komunikacije nisu imale izgleda za nastavak poslovanja, račun tog dužnika bio je blokiran u neprekinutom razdoblju duljem od 120 dana, a imovina te tvrtke, prema procjeni, ne pokriva postojeće obveze.

Prema podacima iz poslovnih knjiga, stečajni upravitelj je istaknuo i kako su nepodmirene obveze te tvrtke krajem 2015. iznosile gotovo 114 milijuna kuna, te da je sredinom travnja ove godine bio dostavljen dopis Poreznoj upravi sa zamolbom dostave podatka o knjigovodstvenom servisu tog dužnika, no ta dokumentacija nije bila dostavljena.

Ističe se kako je iz prikupljene dokumentacije bilo razvidno da taj dužnik nema dostatnu imovinu čijim bi se unovčenjem mogla prikupiti sredstva koji bi bila dostatna za podmirenje troškova stečajnog postupka. No, unatoč tome, stečajni upravitelj predložio je otvaranje stečajnog postupka u kojemu bi se pokušalo naplatiti potraživanja vjerojnika koja nisu u zastari.

Digitel komunikacije osnovane su u svibnju 2005. kao  društvo s ograničenom odgovornošću za promidžbu, trgovinu i usluge s temeljnim kapitalom od 160.000 kuna. Ta marketinška i produkcijska tvrtka bila je poznata i po TV-produkcijama niza zapaženih i uspješnih projekata među kojima su, kako se u medijima navodilo, bili i ''Kod Ane'', ''Dolina sunca'', ''Pod sretnom zvijezdom'', ''Zauvijek susjedi'' i ''Mamutica''.

U marketinškom poslovanju Digitel komunikacije bile su poznate i po potpisivanju ugovora o poslovnoj suradnji s Agrokorom 2011. kojim su, kako se u medijima isticalo, kao vodeća grupacija u Hrvatskoj za integrirano tržišno komuniciranje postali Todorićev strateški partner u realizaciji komunikacijskih i marketinških aktivnosti i proizvodnji medijskog sadržaja.

copyrightZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

BERLIN, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Njemačke industrijske narudžbe stabilizirale su se u travnju zahvaljujući domaćoj potražnji, pokazali su u utorak podaci ureda za statistiku.

ZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina) - Tvrtka Končar-Generatori i motori potpisala je dva ugovora s austrijskom elektroprivredom Verbund, vrijedna više od 10 milijuna eura za prvu fazu realizacije, a koji se odnose na sveobuhvatnu revitalizaciju dviju elektrana na njemačko-austrijskoj granici, priopćeno je u utorak iz Končara. 

ISTANBUL, 5. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Globalne zrakoplovne kompanije više su nego udvostručile prognoze dobiti za 2023. godinu, s 4,7 na 9,8 milijardi dolara, ohrabrene velikom potražnjom za putovanjima nakon pandemije.

MAGDEBURG, 2. lipanj 2023. (Hina/dpa) - Američki tehnološki div Intel objavio je da pregovara s njemačkom vladom o dodatnoj državnoj pomoći za tvornice čipova, povrh obećanih gotovo sedam milijardi eura.