23.05.2018 12:02
ZAGREB, 23. svibnja 2018. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru objavio je oglas kojim je pozvao Ninoslava Pavića, zastupnika i direktora Com.Com. Creativa d.o.o., da u skraćenom stečajnom postupku u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza te tvrtke za poslovanje nekretninama s utvrđenim dugom od 40,4 milijuna kuna.
Sudskim oglasom pozivani su i vjerovnici Com.Com.Creativa d.o.o. da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom, a ne odazovu li se zastupnici i vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, smatrat će se da je ta tvrtka nesposobna za plaćanje te će sud po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Com. Com. Creativa je utemeljena 2007. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a kao glavni predmeti poslovanja navedeni su poslovanje nekretninama, projektiranje, građenje i nadzor nad građenjem. Osnivač joj je Com.Com, tvrtka bivšeg većinskog vlasnika Europapress Holdinga (EPH) Ninoslava Pavića, koja je prošle godine završila u stečaju.

Obje su tvrtke registrirane na istoj adresi u zagrebačkoj Katančićevoj ulici. Otvaranje stečajnog postupka Com. Com. Creative uslijedilo je nakon što su u siječnju utvrđene  tražbine  vjerovnika Pavićeve matične tvrtke. Com.Com u ukupnom iznosu od više od 90 milijuna kuna među kojima je najveća utvrđena tražbina Agrokora od 59,6 milijuna kuna.

Agrokorovo potraživanje temelji se na ugovoru o namjenski oročenom depozitu, ugovoru o kratkoročnom kreditu i sporazumu o reguliranju međusobnih odnosa sklopljenih od  listopada 2012. do kolovoza 2016.

Nekretninska tvrtka Allegheny Financial kojoj je osnivač, između ostalih i Ninoslav Pavić, potražuje 17,2  milijuna kuna na temelja ugovora o pozajmicama, ali i ugovora o kupoprodaji  i ugovora o preuzimanju duga sklopljenih od 2008. do 2012.Raiffeisen banci priznata je tražbina od preko 8,7 milijuna kuna, a ta banka ima osiguranja svojih potraživanja upisivanjem na imovinu dužnika - stambenu zgradu u zagrebačkoj Bužanovoj ulici. 

Među većim vjerovnicima je i Porezna uprava koja na temelju poreza, doprinosa i drugih davanja potražuje nešto manje od 600.000 kuna.

Temeljni kapital u eurimaZAGREB, 31. svibnja 2023. (Hina) - Hrvatski poduzetnici koji su obveznici poreza na dobit, njih 150.846 bez financijskih institucija, u 2022. godini ostvarili su konsolidiranu financijsku neto dobit od 46,9 milijardi kuna, što je za 1,7 milijardi ili 3,7 posto više nego godinu ranije, podaci su Financijske agencije (Fina) objavljeni u srijedu.

ZAGREB, 31. svibnja 2023. (Hina) - Procedura traje dvostruko dulje nego prošle godine. Poslodavci koji su na vrijeme podnijeli zahtjev za dozvole predugo ih čekaju, što dovodi do poremećaja u poslovanju, posebno onima koji su planirali da im radnici dođu na početku turističke sezone, piše u srijedu Večernji list. 

ZAGREB, 31. svibnja 2023. (Hina/AFP) - Priopćenje od samo jedne rečenice s potpisima stotinjak stručnjaka za umjetnu inteligenciju, uključujući Sama Altmana čija je tvrtka stvorila ChatGPT, upozorilo je kako razmatranje rizika od te tehnologije mora biti „globalni prioritet poput drugih prijetnji društvu kao što su pandemije i nuklearni rat“. 

DUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac.