21.05.2018 12:10
ZAGREB, 21. svibnja 2018. (Hina), Trgovački sud u Osijeku za 6. lipnja zakazao je ročište za ispitivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad Digitel komunikacijama, marketinškom i produkcijskom kompanijom kojoj su na čelu Aljoša Roksandić i Boris Marijanović.
Na tom ročištu vjerovnici i zastupnici Financijske agencije (Fine) očitovat će se o stečaju te tvrtke koja je, prema posljednjem izvješću, sredinom ožujka imala račun u blokadi zbog više od 20 milijuna kuna nepodmirenih obveza.

Prema izvješću stečajnog upravitelja te tvrtke podnesenom u travnju, Digitel komunikacije nemaju izgleda za nastavak poslovanja, račun tog dužnika je blokiran u neprekinutom razdoblju duljem od 120 dana, a imovina te tvrtke, prema procjeni, ne pokriva postojeće obveze.

Prema podacima iz poslovnih knjiga, stečajni upravitelj je istaknuo i kako su nepodmirene obveze te tvrtke krajem 2015. iznosile gotovo 114 milijuna kuna.

Ističe se kako je iz prikupljene dokumentacije razvidno da taj dužnik nema dostatnu imovinu čijim bi se unovčenjem mogla prikupiti sredstva koji bi bila dostatna za podmirenje troškova stečajnog postupka. No, unatoč tome, stečajni upravitelj predložio je otvaranje stečajnog postupka u kojemu bi se pokušalo naplatiti potraživanja vjerojnika koja nisu u zastari.

Digitel komunikacije osnovane su u svibnju 2005. kao društvo s ograničenom odgovornošću za promidžbu, trgovinu i usluge s temeljnim kapitalom od 160.000 kuna. Ta marketinška i produkcijska tvrtka bila je poznata po TV- produkcijama niza zapaženih i uspješnih projekata, ali i ugovoru o poslovnoj suradnji s Agrokorom 2011. kojim su kao vodeća grupacija u Hrvatskoj za integrirano tržišno komuniciranje postali Todorićev strateški partner u realizaciji komunikacijskih i marketinških aktivnosti i proizvodnji medijskog sadržaja.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.