18.04.2018 12:16
ZAGREB, 17. travnja 2018. (Hina), Stečajni upravitelj Glasa Istre podnio je izvješće u kojem stoji da će 19. lipnja završiti prva javna dražba za nekretnine te medijske kuće u stečaju kojima je početkom ožujka bila utvrđena cijena od 3,25 milijuna kuna.
Prva elektronička javna dražba za zemljište na kojem je započela gradnja poslovne i upravne zgrade Glasa Istre u Puli počela je 27. ožujka, datum početka nadmetanja najavljen je za 6. lipnja, a ističe se i kako se na prvoj javnoj dražbi nekretnine ne mogu prodati po cijeni manjoj od tri četvrtine vrijednosti, odnosno za manje od 2,44 milijuna kuna.Kako se navodilo u sudskom zaključku, prodaje se zemljište na kojem je započeta gradnja u južnom dijelu središta Pule na kojem su izvedeni temelji i nulta ploča buduće građevine, a parcela ima građevinsku dozvolu za poslovnu namjenu, ali je moguća i stambena.

U slučaju eventualnog održavanja druge javne dražbe minimalna cijena za preuzimanje tih nekretnina ne može biti manja od 1,6 milijuna kuna, a na trećoj javnoj dražbi kao minimalna cijena istaknuto je nešto više od 813.000 kuna.

Tek na četvrtoj javnoj dražbi nekretnina bi se mogla prodavati po početnoj cijeni od jedne kune.Istaknuto je da u prodaji prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu može izjaviti da kupuje nekretninu i da stavlja u prijeboj svoju tražbinu s protutražbinom stečajnog dužnika po osnovi cijene u visini utvrđene vrijednosti nekretnine.

Na nekretninama je već izvršeno više predbilježbi prava zaloga radi osiguranja novčanih potraživanja vjerovnika Glasa Istre među kojima je i pravo zaloga u korist Republike Hrvatske u iznosu od 7,4 milijuna kuna, ali i Grada Pule u iznosu nešto većem od 900.000 kuna.

U najnovijem izvješću stečajnog upravitelja stoji i da je na nekretnini koja ide na ''bubanj'' postavljena zaštitna ograda koju, kako se navodi, kontinuirano uništavaju prolaznici te je stoga bio prisiljen dogovoriti osiguranje radi odgovornosti prema trećim osobama.

Stečajni upravitelj Glasa Istre objavio je i da je početkom travnja na računu te tvrtke bilo nešto više od 480.000 kuna te da od početka godine do kraja travnja nije bilo značajnijeg priljeva niti odljeva novca.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.