10.04.2018 07:30
ZAGREB, 9. travnja 2018. (Hina), Stečajni upravitelj Portala dnevno d.o.o, bivšeg izdavača portala Dnevno.hr, podnio je izvješće o tijeku stečajnog postupka od početka godine do kraja ožujka u kojem se ističe da na računu tog dužnika nema niti kune i donosi popis još gotovo pedeset pokrenutih ovršnih i parničnih postupaka protiv tog izdavača, teških više stotina tisuća kuna.
Kako se navodi u izvješću, većina tih postupaka odnosi se na naknadu štete zbog objavljenih tekstova, a među onima koji su pokrenuli postupke protiv Portala dnevno d.o.o su bivši predsjednik Stjepan Mesić, bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, čelnik Mosta Božo Petrov, sadašnji potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, bivši SDP-ov ministar Mihael Zmajlović, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić i voditeljica Mila Horvat.

Osim pojedinaca, tog su bivšeg izdavača tužili i Javna ustanova NP Plitvička jezera, Klinika za psihijatriju Vrapče, Hrvatski audiovizualni centar, Hanza media, HRT, Hina, HT, udruga B.a.b.e. i Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj. U izvješću se navodi da je veliki broj tih sudskih postupaka u prekidu, ali su zaprimljene drugostupanjske presude po kojima petorici tužitelja Portal dnevno d.o.o treba platiti oko 185.000 kuna, uvećanih za zatezne kamate i troškove postupka.

No, s druge strane, stečajni upravitelj ističe kako u tvrtki tog bivšeg izdavača nema radnika koji su nastavili sa radom, da taj dužnik nema izgleda za nastavak poslovanja, te nema izgleda za izradu stečajnog plana.

Kao jedina potencijalna imovina ističe se stečajno potraživanje prema Tisku d.d. u koncernu Agrokor u iznosu nešto manjem od 250.000 kuna, ali i da se tek očekuje očitovanje izvanredne uprave Agrokora o slijedu namirenja potraživanja njihovih vjerovnika, među kojima je i Portal dnevno d.o.o.

Portal Dnevno.hr u lipnju prošle godine promijenio je vlasnika i nakladnika. Michael Ljubas, kontroverzni poduzetnik koji je krajem 2015. propucan u nogu, prodao je prava na taj portal Mariji Dekanić, vlasnici agencije za digitalni marketing Logobox i članici Hrvatske narodne stranke (HNS).

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.