06.04.2018 07:35
ZAGREB, 5. travnja 2018. (Hina), Uprava Varteksa u četvrtak je izvijestila o refinanciranju i povoljnijoj otplati kredita te o pokrenutom programu rješavanja kolektivnog viška radnika, koji obuhvaća 46, pretežno administrativnih djelatnika.
U Varteksovoj objavi navodi se kako je potpisan dodatak ugovoru o klupskom kreditu između Varteksa te HBOR-a i Zagrebačke banke, vezan uz osnovni ugovor o klupskom kreditu i njegove dodatke koji su svi sklopljeni 2014. godine u ukupnom iznosu od 10,9 milijuna eura.
,
Kroz dodatak ugovoru postignuti su povoljniji uvjeti financiranja te definiran poček od 36 mjeseci, kako za glavnicu kredita tako i za obračunatu redovnu kamatu u razdoblju počeka te dospjelu do datuma sklapanja dodatka ugovoru. Utvrđen je i pokrenut i program kolektivnog viška radnika koji obuhvaća 46, pretežno administrativnih djelatnika, kaže se u objavi.

Zaključuje se da je tako, nakon dokapitalizacije Varteksa koja je provedena početkom 2018. godine, realizirano i financijsko restrukturiranje duga s ključnim bankama te nastavljeno kadrovsko restrukturiranje kompanije, uz paralelnu provedbu svih ostalih utvrđenih projekata potrebnih za stabilizaciju i razvoj poslovanja.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.