28.03.2018 07:35
PULA, 27. ožujka 2018. (Hina), Pulsko gradsko vijeće većinom je glasova usvojilo odluku o dokapitalizaciji NK Istre 1961 te  prihvatilo izmjenu Statuta kluba u skladu s dokapitalizacijom kojom se temeljni kapital kluba povećava za 27 milijuna kuna i sada iznosi 47,6 milijuna kuna.
Ovom su odlukom pulski gradski vijećnici pozajmice, koje je tvrtka Round Midnight Ulaganja (RMU) davala NK Istri 1961, pretvorili u  temeljni kapital kluba u kojem sada RMU ima oko 85 posto dionica kluba, a Grad Pula oko 15 posto vlasništva u klubu, priopćeno je iz Grada Pule.

Predstavnik većinskog vlasnika kluba Darko Podnar podsjetio je kako je ovo pretvaranje pozajmice u adekvatan temeljni kapital, čime se pokrivaju gubici akumulirani u prethodnim godinama,   trebalo napraviti kako bi se ishodovala prvoligaška licenca za iduću sezonu.

Podnar je obrazloživši ovu odluku istaknuo kako se Gradu Puli smanjuje udio u vlasništvu jer, kako je rekao, "ne može adekvatno pratiti povećanje temeljnog kapitala kluba".

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.