20.03.2018 07:20
BJELOVAR, 19. ožujka 2018. (Hina), Grad Bjelovar otpisat će 2,5 milijuna kuna nenaplaćenih tražbina koje se većinom odnose na najam poslovnih prostorija i komunalnu naknadu od tvrtaka koje su završile u stečaju te su izbrisane iz sudskog registra u posljednje tri godine, istaknula je u ponedjeljak na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća voditeljica odsjeka za naplatu i pravne poslove Grada Bjelovara Željka Vizi.
Odgovarajući na pitanje vijećnice vladajućega HDZ-a Višnje Biljan, Željka Vizi je rekla i da je Grad Bjelovar, prije odluke o otpisu tražbina, poduzeo sve pravne mjere kako bi se naplatio. Dodala je da će iznos biti još veći do kraja ove godine s obzirom na to da je u posljednje vrijeme bilo dosta stečajeva.

U vezi s otpisom dugova fizičkih osoba, voditeljica Vizi je istaknula da je njihov udio mnogo manji te kako je najčešće riječ o zastari, smrti dužnika i odricanju od prava nasljedstva, a pojedinačni iznosi nisu veći od pet tisuća kuna.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.