15.03.2018 07:30
BJELOVAR, 14. ožujka 2018. (Hina), Bivšim radnicima Elektrometala, bjelovarske tvrtke koja je potkraj prošle godine završila u stečaju, bit će isplaćeno ukupno 7,8 milijuna kuna, a odluku stečajnog upravitelja Franje Otročaka podržao je i odbor vjerovnika, objavljeno je u srijedu na stranicama Trgovačkog suda u Bjelovaru.
U stečajnom postupku tražbine je prijavilo 465 radnika, a riječ je o potraživanjima za neisplaćene plaće, jubilarne nagrade, neiskorištene godišnje odmore, regrese i otpremnine na koje su stekli pravo temeljem kolektivnog ugovora.

"Vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda izvršit će se dioba u iznosu od 100 posto priznatih tražbina, odnosno vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda isplatit će se 7.832.270,10 kuna", izvijestio je stečajni upravitelj Otročak.

Vrijedi napomenuti i kako je novac za isplatu radničkih potraživanja stečen prodajom tvrtke- kćeri Elektrometala, Elektrometal - distribucija plina, koju je na usmenoj javnoj dražbi kupila Gradska plinara Zagreb za 41 milijuna kuna. Ostatak iznosa pripast će razlučnim vjerovnicima.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.