21.02.2018 07:16
ZAGREB, 20. veljače 2018. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu obustavio je skraćeni stečajni postupak nad Klubom navijača hrvatske nogometne reprezentacije ''Uvijek vjerni'' navodeći kako je utvrđeno da je još na snazi ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) koji se u listopadu 2015. obvezao udruzi ''Uvijek vjerni'' isplatiti tri milijuna kuna.
Kako se navodi u sudskom obrazloženju, uvidom u ugovor s HNS-om proizlazi da nisu ispunjeni uvjeti za vođenje skraćenog stečaja već uvjeti za otvaranje redovnog stečajnog postupka u kojem bi se mogla unovčiti imovina udruge ''Uvijek vjerni'' i njome namiriti vjerovnici.

Najnovije sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je Financijska agencija (Fina) još u ožujku 2016. podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka navodeći kako su ''Uvijek vjerni'' do 1. rujna imali neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 578.154 kune i to u neprekinutom razdoblju od 275 dana.

Prema podacima u prijedlogu Fine, klub ''Uvijek vjerni'' ima samo jednog zaposlenog te otvoren račun i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci. Kako se ističe, Fina osim toga ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika. Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije ''Uvijek vjerni'' osnovan je i registriran kao udruga u jesen 2008. sa sjedištem u Zagrebu.

Kao aktualni predsjednik i tajnik ''Uvijek vjernih'' u registru udruga navode se Ilija Perković i Marijan Šokčević, a kao cilj udruge navodi se ''okupljanje svih navijača hrvatske nogometne reprezentacije, bodrenje reprezentacije u svakoj prilici te promicanje i razvitak ukupnosti opće prihvaćenih vrijednosti sporta i sportske kulture kod navijača hrvatske nogometne reprezentacije''.

Osim toga, kao djelatnost ''Uvijek vjernih'' navodi se, između ostaloga, i edukacija navijača kroz promicanje navijačkih vrijednosti kojima se promiče nogomet, spriječava i izbjegava rasna, vjerska i nacionalna netrpeljivost među navijačima i prema igračima te ''predlaganje promjena nadležnim tjelima s ciljem sprečavanja nereda na sportskim natjecanjima''.

Klub ''Uvijek vjerni'' kao svoju djelatnost ističe i organiziranje odlazaka na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za svoje članove i to, kako se ističe, sukladno zakonu, ali i organiziranje organiziranje javnog gledanja utakmica hrvatske nogometne reprezentacije kroz suradnju sa sponzorima hrvatske nogometne reprezentacije i sponzora udruge.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.