25.01.2018 07:22
ZAGREB, 24. siječnja 2018. (Hina), Trgovački sud u Osijeku za 8. veljače zakazao je prvu javnu dražbu za prodaju zagrebačkih nekretnina Kamen-Ingrada d.d, građevinske tvrtke u stečaju čiji je vlasnik bio poduzetnik Vlado Zec, a početna cijena za tri nekretnine na zagrebačkoj Selskoj cesti utvrđena je na 1,03 milijuna kuna.
Sudskim zaključkom određena je prodaja tri poslovna prostora, iako na jednom od njih postoji založno pravo u korist Elna kabela d.o.o. kao razlučnog vjerovnika. Budući da preostale dvije nekretnine s opterećenom nekretninom čine jedinstvenu funkcionalnu cjelinu, Trgovački sud prihvatio je mišljenje Odbora vjerovnika i stečajnog upravitelja da se i slobodne nekretnine zajedno izlože prodaji uz odgovarajuću primjenu pravila o ovrsi.

Prodaja bi se trebala obaviti po načelu "viđeno kupljeno" što isključuje sve naknadne prigovore, a prijenos prava vlasništva nekretnine na kupca i brisanje upisanih založnih prava i tereta, sud će odrediti nakon što kupac položi cjelokupni iznos kupovnine, odnosno nakon što rješenje o dosudi postane pravomoćno.

Najnovije sudsko rješenje uslijedilo je nakon posljednjeg izvješća stečajnog upravitelja Kamen Ingrada u kojem su navedene sve nedavne javne dražbe održane za prodaju imovine te tvrtke koja je od 2006. u stečaju, a uglavnom se radilo o prodaji nekretnina na području Velike kraj Požege.

Među posljednjim prodanim nekretninama bio je i nogometni stadion Kamen Ingrada u Velikoj na čije tribine, prema medijskim napisima, stane osam do deset tisuća ljudi i koji je bio napravljen po kriterijima UEFA-e.Taj objekt, od sudskog vještaka procijenjen na 67 milijuna kuna, prodan je u veljači prošle godine Općini Velika za samo dva milijuna kuna.

Prema riječima bivšeg vlasnika Kamen Ingrada Vlade Zeca u stadion je bilo uloženo gotovo 180 milijuna kuna. Zbog gospodarskih malverzacija Zec je više puta pravomoćno osuđivan i odslužio je zatvorsku kaznu, a posljednja nepravomoćna presuda izrečena mu je u studenome 2016.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.