21.12.2017 10:28
ZAGREB, 21. prosinca 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu zakazao je za 17. siječnja prvu javnu dražbu za prodaju tri zgrade i dvorišta stečajnog dužnika Film distribucije d.o.o, tvrtke kojoj je osnivač Jadran film u vlasništvu Vinka Grubišića, po početnoj cijeni od nešto više od 8,5 milijuna kuna, objavljeno je na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa.
Prema sudskom zaključku, prodaje se dio zgrada i nekretnine u sklopu Jadran filma u kompleksu te tvrtke u zagrebačkoj Dubravi po načelu ''viđeno-kupljeno'', a isključeni su svi naknadni prigovori.Dražbi mogu pristupiti samo zainteresirani kupci koji će tri dana ranije uplatiti 100.000 kuna, a razlučni vjerovnici Film distribucije d.o.o. pozvani su da na vlastiti trošak prodaju nekretnina objave u medijima.

Potencijalni kupac nekretnina obvezan je platiti sve poreze i pristojbe, ali kako se navodi u zaključku, može preuzeti sve nekretnine slobodne od svih tereta i zabilježbi ''osim zabilježbe da kod upisa tri zgrade sagrađene na toj katastarskoj čestici nije priložena građevna i uporabna dozvola''.

Sudski zaključak o javnoj dražbi uslijedio je nakon izvješća stečajnog upravitelja Film distribucije u kojem se ističe da je na navedenim nekretninama upisano više zabilježbi Hrvatske poštanske banke u ukupnom iznosu od oko osam milijuna kuna, ali i Dinke Grubišić sa zabilježbom od 2,5 milijuna kuna.

Film distribucija osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a osnivač joj je Jadran film. Stečajni postupak te tvrtke kojoj je kao prvi predmet poslovanja navedeno upravljanjem nekretninama bio je otvoren u svibnju ove godine, a prema posljednje predanim informacijama o poslovanju prošlu je godinu završila bez prijavljenih prihoda i s 225.000 kuna gubitka, značajno manje od gubitka u 2015. u iznosu od čak 4,3 milijuna kuna.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.