19.12.2017 07:30
ZAGREB, 18. prosinca 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas kojim se pozivaju zastupnici Hrvatske kršćanske demokratske unije (HKDU), izvanparlamentarne stranke sa sjedištem u Zagrebu, da u skraćenom stečajnom postupku u roku od 15 dana sudu predaju popis imovina i obveza stranke s utvrđenim dugom većim od 13.000 kuna.
Sudskim oglasom pozivaju se i vjerovnici HKDU-a da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazovu li se zastupnici i vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je taj dužnik nesposoban za plaćanje i donijeti odluku o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.

Kako se navodi u registru političkih stranaka, stranka na koju se odnosi ovaj sudski oglas, upisana je u registar u listopadu 2009. i predsjednik i zastupnik joj je Dean Golubić.HKDU je nastao krajem 1992. spajanjem Hrvatske demokratske stranke, koja je htjela više naglasiti svoje demokršćanstvo i dijela Hrvatske kršćanske demokratske stranke. Prvi predsjednik bio je Marko Veselica, a na posljednjim izborima stranku je vodio Dean Golubić.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.