14.12.2017 07:40
ZAGREB, 13. prosinca 2017. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje kojim se obustavlja skraćeni stečajni postupak nad Pastoralnim centrom Preobraženja Gospodnjeg – Jastrebarsko i to na temelju dostavljene potvrde  Financijske agencije (Fine) u kojoj se navodi da taj pastoralni centar krajem prošlog mjeseca više nije imao blokiran račun.
Odluka suda uslijedila  je nakon rješenja iz travnja o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečaja nad Pastoralnim centrom Preobraženja Gospodnjeg – Jastrebarsko  zbog 359,05 kuna utvrđenog duga. Sud je tako odlučio nakon sudskog oglasa iz lipnja prošle godine kojim su se, na temelju prijedloga Fine, pozivali zastupnici Pastoralnog centra da u roku od petnaest dana sudu predaju popis imovine i obaveza, ali i njihovi vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka.

Budući da se zastupnici Pastoralnog centra i njihovi vjerovnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je tada utvrdio da je dužnik nesposoban za plaćanje te je po službenoj dužnosti,  donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

No, iako se zastupnici Pastoralnog centra nisu u prethodnom postupku javili u zakonski predviđenim rokovima, ispostavilo se da su u travnju ove godine sudu ipak dostavili potvrdu Fine da im račun više nije blokiran , što je Fina potvrdila dostavljanjem identične potvrde na dan izdavanja 29. studenoga ove godine.

Kako se navodi na stranicama Žumberačkog vikarijata, taj grkokatolički centar  osnovan je 2007. po križevačkom vladici. Crkva pastoralnog centra podignuta je u bizantskom stilu 2011.,  a bila je posvećena po vladici Nikoli Kekiću u svibnju 2012. Kako se navodi, prilikom posvete u oltar crkve bile su ugrađene i moći blaženog Alojzija Stepinca.

Pastoralni centar ima vlastiti samostojeći objekt koji je služi kao župni ured, a prošle godine počela je i gradnja novog objekta sa župnim stanom i pastoralnom dvoranom. Pastoralni centar posjeduje pokraj crkve i 2500 četvornog metara vlastitog zemljišta sa malim voćnjakom. Protiv rješenja o obustavi skraćenog stečajnog postupka dopuštena je žalba u roku od osam dana.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.