12.12.2017 07:25
ZAGREB, 11. prosinca 2017. (Hina), Trgovački sud u Osijeku donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka nad Hrvatskim mininogometnim savezom (HMS), udrugom s nešto više od 138.000 kuna utvrđenog duga, objavljeno je na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa objavljenog u rujnu kojom se pozivali vjerovnici HMS-a da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka. Istim oglasom pozivali su se i zastupnici udruge da u roku od petnaest dana sudu dostave popis imovina i obveza HMS-a, a budući da se vjerovnici i zastupnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je ta udruga nesposobna za plaćanje i donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Hrvatski mininogometni savez kao udruga je osnovan krajem 2012., glavni tajnik joj je Mario Alpeza, a kao cilj navodi se ''organiziranje i provođenje mininogometnih natjecanja i turnira, uređivanje pitanja koja se tiču registracije igrača, klubova i ekipa, statusa mininogometaša i drugih djelatnika''. Osim toga, kao djelatnost HMS-a istaknuto je i sudjelovanje u organizaciji međunarodnih natjecanja i turnira, ali i organizacija utakmica mininogometnih reprezentacija Republike Hrvatske.

Hrvatski mininogometni savez sa strateškim partnerom Maistrom bio je organizator Europskog mininogometnog prvenstva održanog 2015. u Vrsaru na kojem je hrvatska reprezentacija osvojila srebrnu medalju. Protiv rješenja o zaključenju stečaja, HMS može uložiti žalbu Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.