06.12.2017 10:32
BJELOVAR, 6. prosinca 2017. (Hina), Bivši radnici bjelovarskog Elektrometala u stečaju potražuju 7,78 milijuna kuna, vidljivo je iz tablice prijava tražbnina prvog višeg isplatnog reda, objavljene u srijedu na oglasnoj ploči Trgovačkog suda u Bjelovaru. 
Tražbine je prijavilo 465 radnika, a riječ je o potraživanjima za neisplaćene plaće, jubilarne nagrade, neiskorištene godišnje odmore, regrese i otpremnine na koje su stekli pravo temeljem kolektivnog ugovora. Od ukupno prijavljenih 7,79 milijuna kuna, osporeno je tek 9,3 tisuće kuna, odnosno potraživanje jednog zaposlenika. 

Radničke tražbine, najavio je ranije stečajni upravitelj Franjo Otročak, trebale bi se namiriti prodajom imovine Elektrometala u stečaju, prvenstveno tvrtke Elektrometal - distribucija plina koja posluje s dobiti.

Odluka o prodaji imovine Elektrometala u stečaju odbor vjerovnika trebao bi donijeti nakon ispitnog ročišta koje će se održati 14. prosinca na Trgovačkom sudu u Bjelovaru. Stečaj u Elektrometalu proglašen je sredinom rujna ove godine.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.