02.12.2017 07:15
ZAGREB, 1. prosinca 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se pokreće prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad Geofoto d.o.o, tvrtkom za fotogrametrijske i geodetske poslove poduzetnika i nekad uspješnog izvoznika Zvonka Biljeckog s utvrđenim dugom većim od 11,5 milijuna kuna.
Sudskim zaključkom naloženo je i Biljeckom i članovima uprave Geofoto d.o.o. da u roku od osam dana dostave pisano izvješće o financijsko-gospodarskom stanju i imovini tvrtke te je za veljaču iduće godine zakazano ročište radi izjašnjenja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka.

Sudska odluka uslijedila je na temelju prijedloga Financijske agencije (Fina) za otvaranje stečajnog postupka u kojem se ističe kako je Geofoto d.o.o. još 1. rujna 2015. imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 281 dana i u ukupnom iznosu od 11.580.279 kuna.

Osim za Geofoto d.o.o, ovog tjedna pokrenut je i prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka i nad povezanim društvom Geofoto grupa, kojem je Biljecki direktor i to zbog utvrđenog duga od 2,25 milijuna kuna.

Zvonko Biljecki u sudskom registru naveden je kao direktor, prokurist, član ili predsjednik uprave čak devet tvrtki među kojima su najpoznatije dobivale višemilijunske poslove od države.

Biljecki je poznat i, kao što se u medijima navodilo, osoba bliska bivšem premijeru Ivi Sanaderu kojeg je angažirao kao savjetnika i njegove konzultatske usluge navodno plaćao više desetaka tisuća kuna mjesečno.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.