16.11.2017 07:21
BJELOVAR, 15. studenoga 2017. (Hina), Na Trgovačkom sudu u Bjelovaru u srijedu je otvoren stečajni postupak nad tvrtkom Informativni centar Bjelovar, koncesionarom županijskog radija Bjelovarsko-bilogorski radio.
Zahtjev je podnio Robert Veseljak, privremeni upravitelj Informativnog centra Bjelovar, navodeći da tvrtka nije u mogućnosti uredno ispunjavati obveze iz predstečajne nagodbe, nesposobna je za plaćanje i prezadužena. Stečajna sutkinja Marija Petrina Kubica za stečajnog upravitelja imenovala je Nenada Homara iz Koprivnice, a ispitno ročište vjerovnika zakazano je za 7. veljače 2018. godine.

informativni centar Bjelovar u predstečajnoj nagodbi je od 2014. godine. Prošlu godinu tvrtka je završila s ukupnim prihodom od 2,96 milijuna kuna i gubitak u iznosu od 778 tisuća kuna. Kapital i rezerve krajem 2016. godine bile su, pak, negativne u iznosu od 9,6 milijuna kuna.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.