26.10.2017 07:05
ZADAR, 25. listopada 2017. (Hina), Bivši zaposlenici prijevozničke tvrtke Croatia Zadar Line u srijedu su najavili da će blokirati autobusni kolodvor u Benkovcu ne isplate li im se uskoro otpremnine u visini pet milijuna kuna.
Najavili su to u srijedu u Zadru na još jednom prosvjedu u nizu ispred zgrade Trgovačkog suda, a pravni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Vedran Uranija tvrdi da je prodaja imovine tvrtke, čiji je stečaj trajao punih 12 godina, bivšim zaposlenicima zadnja nada. "Novac se može pronaći jedino prodajom polovice vlasničkog udjela kolodvora u Benkovcu.

Na taj način namirile bi se otpremnine jer kolodvor vrijedi barem desetak milijuna kuna", smatra Uranija. Za nezavidnu situaciju proziva hrvatsko pravosuđe, upravu i vlasnika tvrtke te stečajnog upravitelja. "Ne može se dogoditi da stečaj traje 12 godina, najdulje u Hrvatskoj, da šest godina traju sudska ročišta oko imovine i da se ne rješavaju otpremnine. Za to vrijeme mnogi su zaposlenici Croatia Zadar Linea, nažalost, umrli", rekao je Uranija.

Uz blokadu autobusnog  kolodvora u Benkovcu, najavio je i reviziju svih kaznenih postupaka protiv odgovornih osoba i tužbu protiv Republike Hrvatske na Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu zbog neučinkovitoga pravosuđa.

Neoporezivi primici7. lipnja 2023. (Hina)OSIJEK, 07. lipnja 2023. (Hina) - Sajmovi unatoč razvoju tehnologije imaju budućnost, jer omogućavaju izravan kontakt i specifičnu promociju proizvoda, rečeno je u srijedu na konferenciji Repozicioniranje sajamske industrije u funkciji cjelovitog gospodarskog razvoja.

MADRID/LONDON, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Španjolski lanac trgovina odjećom Inditex izvijestio je u srijedu o skoku dobiti i prihoda u prvom poslovnom tromjesečju zahvaljujući višim cijenama na tržištima izvan eurozone.

BRUXELLES, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Batmanov logo dovoljno je prepoznatljiv da opravda status zaštitnog znaka u EU, zaključio je u srijedu europski sud, prihvativši argumente američkog izdavača stripova DC Comicsa u sporu protiv talijanskog trgovca odjećom. 

ZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

BERLIN, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Njemačke industrijske narudžbe stabilizirale su se u travnju zahvaljujući domaćoj potražnji, pokazali su u utorak podaci ureda za statistiku.