23.10.2017 07:34
BJELOVAR, 20. listopada 2017. (Hina), Agencija za zaštitu radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca bivšim radnicima garešničke tvrtke Brestovac – tvornica namještaja isplatila je 6,19 milijuna kuna i za taj iznos preuzela njihovo mjesto u prvom višem isplatnom redu, objavio je u petak Trgovački sud u Bjelovaru.
Pravo na isplatu minimalnih plaća i dijela otpremnina steklo je ukupno 395 radnika Brestovca – tvornice namještaja, tvrtke u kojoj je stečajni postupak pokrenut 2014. godine, a još uvijek je u tijeku. 

Nekretnine Brestovca – tvornice namještaja kupila je na javnoj dražbi zagrebačka tvrtka Sedia 2016. godine.Završno ročište vjerovnika na kojem bi se trebala donijeti odluka o zaključenju stečaja održat će se 7. studenog na Trgovačkom sudu u Bjelovaru.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.