06.10.2017 08:00
ZAGREB, 5. listopada 2017. (Hina) - Ministar državne imovine Goran Marić u četvrtak je na predstavljanju ovogodišnjih poslovnih rezultata tiskare Vjesnik d.d. koja je, nakon višegodišnjih gubitaka, u prvih osam mjeseci ostvarila gotovo 800.000 kuna operativne dobiti naglasio kako se 'nakon dugo godina pristupilo ozbiljnijem vođenju Vjesnika d.d.'' te da će u odgovornom upravljanju ta tvrtka ''imati potporu Centra za restrukturiranja i prodaju (CERP) i Ministarstva državne imovine''.
''Vjesnik je mjesto kultnog tehnološkog znanja. Ovdje znanje imaju i zidovi, a ne samo ljudi koji su toliko truda uložili u izdanja, ali i zdanje Vjesnika. Vjesnik, nažalost, nije zaslužio povijest kakvu je imao, a tome je prethodila pogubna odluka o spajanju lista Vjesnik i tadašnje Hrvatske tiskare. To je bio uvod u mozaik kasnijih promašaja i posrtaja cijelog Vjesnika i Hrvatske tiskare'', rekao je ministar Marić.Kazao je kako je i sam prije dvadesetak godina bio direktor u toj kući koji se protivio navedenom spajanju. Ministar Marić rekao je i kako sada '' nakon dugo godina agonije ima nagovještaja da Vjesnik d.d. može pozitivno poslovati.

''Direktor Vjesnika d.d. Ilija Nedić je predstavljajući poslovne rezultate naglasio kako je 2017. godina pozitivnog zaokreta u poslovanju Vjesnika koji je godinama gomilao gubitke. Naveo je kako je, između ostaloga, u prvih osam mjeseci ove godine u glavnoj tiskarskoj djelatnosti ostvarena dobit prije oporezivanja od gotovo 620.000 kuna, dok je u istom razdoblju lani gubitak iznosio gotovo 8,5 milijuna kuna.Prema njegovim riječima, ove je godine uspješno zaustavljen kontinuirani višegodišnji pad te je ostvareno i povećanje prodajne aktivnosti i prodaje. Istaknuo je i kako je to posljedica poduzetog financijskog, operativnog i organizacijskog restrukturiranja u svim odjelima i pripadajućim pododjelima Vjesnika d.d.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.