19.09.2017 12:02
ZAGREB, 19. rujna 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu otvorio je stečajni postupak nad tvrtkom Com.Com. Ninoslava Pavića, bivšeg većinskog vlasnika medijske kompanije Europapress Holding (EPH) - sada Hanza Medije te je pozvao vjerovnike da u 60 dana prijave svoja potraživanja od tvrtke s više od 598.000 kuna duga.
Prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, kako se navodi u rješenju, pokrenuo je zastupnik Com.Coma krajem prošlog mjeseca navodeći kao stečajni razlog činjenicu da su mu poslovni računi 252 dana u neprekidnoj blokadi te je do polovice srpnja imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju duljem od šest mjeseci i ukupnom iznosu od 598.252 kune.

Rješenjem su pozvani i razlučni vjerovnici da u roku od 60 dana, odnosno do kraja listopada, obavijeste stečajnog upravitelja o svom razlučnom pravu, pravnoj osnovi razlučnog prava i dijelu imovine stečajnog dužnika na koji se njihovo pravo odnosi te o svemu tome dostave dokaze.

U rješenju se navodi i kako će se otvaranje ovog stečajnoga postupka upisati po službenoj dužnosti u sudski registar kao i u zemljišne knjige – osobito u one koje se odnose na vlasništvo zgrade i dvorišta u zagrebačkoj Bužanovoj ulici, ali i u upisnik brodova, upisnik brodova u izgradnji, upisnik zrakoplova i upisnik prava intelektualnog vlasništva. Ispitno ročište na kojem će se odlučivati o potraživanjima vjerovnika Com.Com zakazano je za 21. studenoga 2017. na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Tvrtka Com.Com osnovana je kao d.o.o u lipnju 2004. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna i s više prijavljenih predmeta poslovanja - od izdavačke djelatnosti do poslovanja nekretninama. Kao jedini osnivač Com.Coma navodi se Ninoslav Pavić koji je preko te tvrtke sudjelovao u upravljanju i kasnijoj promjeni vlasništva nad nekadašnjim Europapress Holdingom, sada Hanza Medijom u većinskom vlasništvu zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića.

Upravo promjena vlasništva nad tom medijskom kompanijom sada je predmet sudskog spora u kojem Pavić tuži Hanžekovića za prevaru i traži isplatu 260 milijuna kuna, a s druge strane Hanžeković odbacuje tužbu u cijelosti i ističe kako je protiv Pavića podigao kaznenu prijavu jer je poduzimao "radnje na štetu EPH kako bi se nezakonito oslobodio obveze vraćanja zajma društvu EPH u iznosu od 12,3 milijuna kuna". U tom sporu sljedeće je ročište zakazano za 3. studenoga kada bi o okolnostima preuzimanja EPH trebali biti saslušani Pavić i Hanžeković.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.