14.07.2017 10:30
SISAK, 14. srpnja 2017. (Hina), Županijsko državno odvjetništvo u Sisku pokrenulo je istrage protiv 55-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da je kao stečajni upravitelj počinio kazneno djelo zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju i time tvrtku kojoj je bio stečajni upravitelj oštetio za više od milijun kuna.
Kako je objavio DORH, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 27. ožujka do 26. travnja 2012. na području Sisačko-moslavačke županije počinio kazneno djelo postupajući u stečajnom predmetu trgovačkog suda kao stečajni upravitelj jednog trgovačkog društva, te kao direktor i odgovorna osoba drugog trgovačkog društva.

U nakani pribavljanja znatne nepripadajuće materijalne dobiti sebi i svom trgovačkom društvu, iako stečajni predmet nije bio u fazi zaključenja te nije rješenjem stečajnog suca određena konačna nagrada stečajnom upravitelju i naknada stvarnog troška, a znajući da njegova tvrtka nikada nije poslovala s tvrtkom gdje je postavljen za stečajnog upravitelja, bez osnove je toj tvrtki ispostavio račune na ime troškova u iznosu od 357.511 kuna i na ime nagrade stečajnom upravitelju u iznosu od 717.000 kuna.

Po izdanim računima, okrivljenik je 26. travnja 2012. obavio isplatu ukupno 1.074,511 kuna s računa trgovačkog društva u kojem je bio stečajni upravitelj na račun svog trgovačkog društva, oštetivši za taj iznos prvo trgovačko društvo, navodi DORH.

Neoporezivi primici7. lipnja 2023. (Hina)OSIJEK, 07. lipnja 2023. (Hina) - Sajmovi unatoč razvoju tehnologije imaju budućnost, jer omogućavaju izravan kontakt i specifičnu promociju proizvoda, rečeno je u srijedu na konferenciji Repozicioniranje sajamske industrije u funkciji cjelovitog gospodarskog razvoja.

MADRID/LONDON, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Španjolski lanac trgovina odjećom Inditex izvijestio je u srijedu o skoku dobiti i prihoda u prvom poslovnom tromjesečju zahvaljujući višim cijenama na tržištima izvan eurozone.

BRUXELLES, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Batmanov logo dovoljno je prepoznatljiv da opravda status zaštitnog znaka u EU, zaključio je u srijedu europski sud, prihvativši argumente američkog izdavača stripova DC Comicsa u sporu protiv talijanskog trgovca odjećom. 

ZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

BERLIN, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Njemačke industrijske narudžbe stabilizirale su se u travnju zahvaljujući domaćoj potražnji, pokazali su u utorak podaci ureda za statistiku.