12.06.2017 13:05
Zagreb, 12. lipnja 2017. (Hina)ZAGREB, 12. lipnja 2017. (Hina) - Trgovački sud donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zaključivanju stečajnog postupka nad Strankom umirovljenika te će se nakon pravomoćnosti rješenja ta politička stranka s više od 70.000 kuna duga brisati iz registra političkih stranaka.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon pokretanja stečajnog postupka u ožujku ove godine na temelju zahtjeva Financijske agencije (Fine) u kojem se navodi da Stranka umirovljenika ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekidnom razdoblju od 120 dana u iznosu od 70.987 kuna.

Sudskim oglasom u ožujku ove godine predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić bio je pozvan da u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza stranke, a istim oglasom bili su pozvani i vjerovnici da u roku od 45 dana podnesu prijedlog za otvaranje redovnog stečajnog postupka.

Budući da se zastupnici i vjerovnici Stranke umirovljenika nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Stranaka umirovljenika upisana je u registar političkih stranaka u kolovozu 2000., sjedište joj je u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, a predsjednik i zastupnik joj je Lazar Grujić, bivši koordinator Bloka umirovljenici zajedno.

copyrightZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

BERLIN, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Njemačke industrijske narudžbe stabilizirale su se u travnju zahvaljujući domaćoj potražnji, pokazali su u utorak podaci ureda za statistiku.

ZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina) - Tvrtka Končar-Generatori i motori potpisala je dva ugovora s austrijskom elektroprivredom Verbund, vrijedna više od 10 milijuna eura za prvu fazu realizacije, a koji se odnose na sveobuhvatnu revitalizaciju dviju elektrana na njemačko-austrijskoj granici, priopćeno je u utorak iz Končara. 

ISTANBUL, 5. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Globalne zrakoplovne kompanije više su nego udvostručile prognoze dobiti za 2023. godinu, s 4,7 na 9,8 milijardi dolara, ohrabrene velikom potražnjom za putovanjima nakon pandemije.

MAGDEBURG, 2. lipanj 2023. (Hina/dpa) - Američki tehnološki div Intel objavio je da pregovara s njemačkom vladom o dodatnoj državnoj pomoći za tvornice čipova, povrh obećanih gotovo sedam milijardi eura.