15.05.2017 12:05
ZAGREB, 15. svibnja 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka nad dužnikom Gambino d.o.o., tvrtkom kontroverznog poduzetnika Blaže Petrovića, te će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka s oko 300.000 kuna duga brisati iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon prijedloga Financijske agencije (Fine) iz ožujka prošle godine u kojem se ističe da Gambino d.o.o ima nepodmirena dugovanja u  navedenom iznosu u neprekidnom razdoblju od 642 dana, ima samo jednog zaposlenog i otvoren račun i oročen novac u jednoj banci. Osim navedenih podataka, u rješenju Fine se navodilo i da ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika.

Na ročištu o izjašnjenju o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka održanom u siječnju direktor Gambina d..o.o. Blažo Petrović nije se odazvao, a na posljednjem ročištu u ožujku ove godine niti jedan od vjerovnika tvrtke nije uplatio predujam za troškove vođenja predstečajnog postupka. Stoga je sud donio odluku o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.

Tvrtka Gambino d.o.o. osnovana je 2004. i kao predmet njezina poslovanja, između ostaloga, navodi se financijsko davanje u zakup (leasing) i poslovanje nekretninama, jedini joj je osnivač tvrtka GP – BRIM, a direktor joj je Blažo Petrović, poduzetnik koji se u registru navodi kao direktor ili član uprave još desetak aktivnih ili ugašenih tvrtki.

Tvrtka Gambino i Petrović bili su predmet istrage Državnog odvjetnišva o prodaji zemljišta Hrvatskih šuma na Murteru za samo 60 kuna po četvornom metru jer je to zemljište, kako se navodilo, nagodbom i bez javnog natječaja prešlo u vlasništvo tvrtke Gambino.

HNBZAGREB, 1. lipnja 2023. (Hina),  Hrvatska narodna banka (HNB) u nastavku godine očekuje daljnje usporavanje inflacije, koja bi se krajem godine mogla kretati oko pet posto, odnosno na razini cijele 2023. u prosjeku oko sedam posto, priopćio je HNB u četvrtak.

LUXEMBOURG, 1. lipnja 2023. (Hina), Nezaposlenost u eurozoni blago je smanjena u travnju, nakon tromjesečne stagnacije, a u Hrvatskoj zadržala se na razini iz prethodnog mjeseca, pokazale su u četvrtak najnovije procjene Eurostata.

ZAGREB, 1. lipanj 2023. (Hina), Jadranski naftovod (JANAF) u četvrtak je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, poslovnim partnerima na skupu "Što donosi sutra: novim partnerstvima u nove izazove", predstavio svoje poslovanje u buduće projekte, izvijestili su iz te hrvatske energetske kompanije.

WIESBADEN/ZAGREB, 31. svibnja 2023. (Hina) - Inflacija u Njemačkoj osjetno je usporila u svibnju, pokazale su u srijedu preliminarne procjene Destatisa, odražavajući znatno blaži rast cijena energije.

ZAGREB, 1. lipnja 2023. (Hina) - Grupa Podravka dovršila je prvu veliku investiciju u sklopu restrukturiranja poslovanja Žita, a riječ je novoj liniji za proizvodnju kruha u Pekari Vič u Sloveniji, ukupne vrijednosti oko pet milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz Podravke.