05.05.2017 07:26
ŠIBENIK, 3. svibnja 2017. (Hina), Šibenska tvrtka Rivijera, nad kojom je u veljači otvoren stečaj, neće nastaviti poslovanje, a sve nekretnine u vlasništvu te tvrtke moraju se prodati, doznaje se u srijedu od stečajnog upravitelja tvrtke Ivice Matasa nakon održanog ispitnog i izvještajnog ročišta u srijedu na zadarskome Trgovačkom sudu.
"Na ispitnom ročištu koje je trajalo gotovo cijelo jutro prihvaćeno je moje izvješće o gospodarskom položaju dužnika te moj prijedlog da se ne nastavi poslovanje tvrtke Rivijera, ali i da se nastavi zakup nekretnina u vlasništvu te tvrtke", rekao je stečajni upravitelj Rivijere Ivica Matas. 

Na Trgovačkom sudu u Zadru odlučeno je da se zakup hotela Krke nastavi do prodaje nekretnine, a zakup prostora na Vanjskom, gdje je kockarnica Admiral, nastavlja se na rok od godinu dana budući da država polaže pravo vlasništva na tu nekretninu i sud tek treba utvrditi tko je pravi vlasnik.

Dva automobila renault trafic u vlasništvu Rivijere prodat će se prikupljanjem pisanih ponuda najpovoljnijem ponuđaču. Hotel Krka, kako se doznaje od stečajnog upravitelja, najvjerojatnije će biti prodan u ovršnom postupku, a za restoran Dubravka u Park-šumi Šubićevcu još ne zna hoće li se prodavati u ovršnome ili stečajnom postupku. Za bungalove na Jadriji tek treba utvrditi može li ih Rivijera davati u zakup budući da su na pomorskom dobru.  

Matas je ovlašten i da od 40-ak ovršnih i parničnih postupaka tvrtke Rivijera nastavi one u kojima je uspjeh gotovo siguran. Trgovački sud u Zadru otvorio je u veljači stečajni postupak nad šibenskom Rivijerom, čije su nepodmirene obveze oko 41,5 milijuna kuna.

Stečaj nad Rivijerom otvoren je jer stečajni dužnik ne može ispunjavati dospjele novčane obveze te s obzirom na to da ta tvrtka u vlasništvu ima imovinu - nekretnine, dionice, pokretnine čijim se unovčenjem ne mogu pokriti troškovi postupka i vjerovnici. 

Trgovački sud u Zadru prekinuo je 1. lipnja 2016. skraćeni stečajni postupak nad Rivijerom jer je u postupku pokrenutom na temelju zahtjeva Financijske agencije za provođenje skraćenog stečajnog postupka utvrdio da nisu bili ispunjeni uvjeti za istodobno otvaranje i zaključenje skraćenoga stečajnog postupka.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.