11.04.2017 07:35
ZAGREB, 10. travnja 2017. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečaja nad Pastoralnim centrom Preobraženja Gospodnjeg – Jastrebarsko pa će nakon pravomoćnosti tog rješenja taj pastoralni centar s utvrđenim dugom od 359 kuna biti brisan iz registra.
Rješenje je uslijedilo nakon sudskog oglasa iz lipnja prošle godine kojim su se, na temlju prijedloga Fine, pozivali zastupnici Pastoralnog centra da u roku od petnaest dana sudu predaju popis imovine i obaveza, ali i njihovi vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka.

Budući da se zastupnici Pastoralnog centra i njihovi vjerovnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je dužnik nesposoban za plaćanje te je po službenoj dužnosti donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Kako se navodi na stranicama Žumberačkog vikarijata taj grkokatolički centar osnovan je 2007. po križevačkom vladici. Crkva pastoralnog centra podignuta je u bizantskom stilu 2011. a bila je posvećena po vladici Nikoli Kekiću u svibnju 2012.Prilikom posvete u oltar crkve bile su ugrađene i moći blaženog Alojzija Stepinca.

Pastoralni centar ima vlastiti samostojeći objekt koji je služi kao župni ured, a prošle godine počela je i gradnja novog objekta s župnim stanom i pastoralnom dvoramom. Pastoralni centar posjeduje pokraj crkve i 2500 četvornog metara vlastitog zemljišta sa malim voćnjakom.Protiv rješenja o stečaju dopuštena je žalba u roku od osam dana.

Temeljni kapital u eurimaZAGREB, 31. svibnja 2023. (Hina) - Hrvatski poduzetnici koji su obveznici poreza na dobit, njih 150.846 bez financijskih institucija, u 2022. godini ostvarili su konsolidiranu financijsku neto dobit od 46,9 milijardi kuna, što je za 1,7 milijardi ili 3,7 posto više nego godinu ranije, podaci su Financijske agencije (Fina) objavljeni u srijedu.

ZAGREB, 31. svibnja 2023. (Hina) - Procedura traje dvostruko dulje nego prošle godine. Poslodavci koji su na vrijeme podnijeli zahtjev za dozvole predugo ih čekaju, što dovodi do poremećaja u poslovanju, posebno onima koji su planirali da im radnici dođu na početku turističke sezone, piše u srijedu Večernji list. 

ZAGREB, 31. svibnja 2023. (Hina/AFP) - Priopćenje od samo jedne rečenice s potpisima stotinjak stručnjaka za umjetnu inteligenciju, uključujući Sama Altmana čija je tvrtka stvorila ChatGPT, upozorilo je kako razmatranje rizika od te tehnologije mora biti „globalni prioritet poput drugih prijetnji društvu kao što su pandemije i nuklearni rat“. 

DUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac.