05.04.2017 07:40
ŠIBENIK, 4. travnja 2017. (Hina), Stečajni upravitelj TLM-TPP-a u Šibeniku Predrag Filajdić razriješen je zbog odgađanja stečajnog postupka i, kako u izvješću navodi sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Terezija Goreta, krajnje neozbiljnog ponašanja s obzirom na to da je riječ o predmetu s velikim brojem radnika i velikom imovinom te mu je izrečena kazna od pet tisuća kuna, a za novoga stečajnog upravitelja postavljen  je Ivan Gjurašić iz Zagreba. 
Stečajni upravitelj Predrag Filajdić od ispitnoga i izvještajnog ročišta 24. studenoga 2016. do kraja ožujka sudu nije dostavio pisano izvješće o tijeku stečajnog postupka i stanju stečajne mase ni nalaz i mišljenje u skladu s odlukom skupštine vjerovnika, ističe sutkinja stalne službe zadarskoga Trgovačkog suda u Šibeniku Terezija Goreta. 

Kako navodi u izvješću, jedino što je Filajdić napravio od ročišta u studenome jest to da je od suda zatražio ispravak tablice utvrđenih tražbina s obzirom na tražbine radnika od Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca, i to nakon više telefonskih poziva stečajnog suca. Također je podneskom od 20. veljače 2017. izvijestio sud da je razlučni vjerovnik Impol-TLM podmirio dio troškova stečajnog postupka od 50.395 kuna, ali ne može podmiriti daljnje troškove.  Kako je riječ o predmetu s velikim brojem radnika, velikom imovinom te tražbinama,

Trgovački sud je ocijenio da se Filajdić ponaša krajnje neozbiljno te da odgađa stečajni postupak. Zbog svega toga, Predragu Filajdiću izrečena je novčana kazna od pet tisuća kuna koju mora platiti u roku od 30 dana. 

Radnici TLM-a najavili su tužbu protiv države jer smatraju da je "do stečaja došlo zbog kriminalnih radnji", najavili ) su prije desetak dana predstavnici TLM Aluminiuma i TLM-TPP Prešaonice te poručili da treba ubrzati prodaju imovine tih tvornica, a od Vlade su zatražili da se aktivno uključi u traženje rješenja za spas Prešaonice.

Neoporezivi primici7. lipnja 2023. (Hina)OSIJEK, 07. lipnja 2023. (Hina) - Sajmovi unatoč razvoju tehnologije imaju budućnost, jer omogućavaju izravan kontakt i specifičnu promociju proizvoda, rečeno je u srijedu na konferenciji Repozicioniranje sajamske industrije u funkciji cjelovitog gospodarskog razvoja.

MADRID/LONDON, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Španjolski lanac trgovina odjećom Inditex izvijestio je u srijedu o skoku dobiti i prihoda u prvom poslovnom tromjesečju zahvaljujući višim cijenama na tržištima izvan eurozone.

BRUXELLES, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Batmanov logo dovoljno je prepoznatljiv da opravda status zaštitnog znaka u EU, zaključio je u srijedu europski sud, prihvativši argumente američkog izdavača stripova DC Comicsa u sporu protiv talijanskog trgovca odjećom. 

ZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

BERLIN, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Njemačke industrijske narudžbe stabilizirale su se u travnju zahvaljujući domaćoj potražnji, pokazali su u utorak podaci ureda za statistiku.