04.03.2017 08:09
ZAGREB, 3. ožujka 2017. (Hina), Visoki trgovački sud vratio je prvostupanjskom sudu na ponovni postupak otvaranje stečaja nad Temperaturom j.d.o.o, nekadašnjom tvrtkom za usluge Nives Zeljković – poznatije kao Nives Celzijus, navodeći da joj je prvostupanjskim rješenjem određeni previsoki iznos predujma od 15.000 kuna za podmirenje troškova predstečajnog postupka.

Nives Zeljković – Celzijus, kao donedavno ovlaštena osoba za zastupanje Temperature j.d.o.o, uložila je žalbu na sudsko rješenje iz prosinca prošle godine ističući "neutemeljenim i nerealnim iznos predujma od 15.000 kuna, a koji predstavlja gotovo najveći zakonom dopušteni predujam za vođenje stečajnog postupka".

Osim toga, predložila je i drugostupanjskom sudu donošenje rješenja o poništenju stečajnog postupka te oslobađanje od plaćanja predujma u navedenom iznosu. Visoki trgovački sud (VTS) tu je žalbu ocijenio osnovanom i cijeli predmet vratio prvostupanjskom sudu na ponovni postupak.

Rješenje Visokog trgovačkog suda uslijedilo je nakon rješenja prvostupanjskog suda o otvaranju stečajnog postupka nad tvrtkom Nives Celzijus iz prosinca prošle godine te zakazivanja prvog ročišta za raspravu o otvaranju stečaja nad tom tvrtkom s više od 40.000 kuna duga.

Sudski postupak pokrenut je na temelju prijedloga Fine za otvaranje stečaja nad Temperaturom j.d.o.o. iz rujna prošle godine u kojem se navodi da ta tvrtka s jednim zaposlenim ima neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u ukupnom iznosu od preko 40.000 kuna.

Temperatura j.d.o.o, kao jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću osnovano je u listopadu 2014. s temeljnim kapitalom od samo deset kuna, a kao jedini osnivač i direktor do siječnja ove godine navodila se Nives Zeljković (Celzijus).

Tvrtka je registrirana za usluge, ali i u predmetu poslovanja navodi se više od pedeset djelatnosti među kojima su i savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, promidžba, distribucija tiska, ali i upravljanje nekretninama, priprema i proizvodnja hrane i pića i, između ostaloga, poljoprivredno-savjetodavna djelatnost i čišćenje svih vrsta objekata.

Nakon što je Hina prva objavila teksta o dugovanjima i pokrenutom stečaju Temperature j.d.o.o, Nives Celzijus je u medijima navodila da joj je "savjest čista" jer "tek kad je primila obavijest od suda, shvatila je kako je firma koju je osnovala i prepustila prijatelju u problemima".

Naglašavala je i da s time "nema veze". Krajem siječnja ove godine Nives Celzijus je u sudskom registru izbrisana kao osnivač i direktor Temperature j.d.o.o te je umjesto nje upisan Gregor Kurtović.

Prema posljednjem financijskom izvješću predanom za 2014. bivša tvrtka Nives Celzijus je te godine imala više od 240.000 kuna prihoda i nešto više od 16.000 kuna dobiti. Prema sudskom registru, Temperatura j.d.o.o jedina je tvrtka u kojoj je Nives Zeljković bila navedena kao osnivač, član uprave ili direktor.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.