28.02.2017 07:30
ZAGREB, 27. veljače 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju stečaja nad Odra servisom d.o.o, tvrtkom za upravljanje i održavanjem zgrada kojoj je osnivač i direktor Ivić Pašalić pa će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka brisati iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je Visoki trgovački sud u Zagrebu u listopadu prošle godine objavio rješenje kojim se potvrđuje odluka prvostupanjskog suda o pokretanju skraćenog stečajnog postupka nad Odra servisom d.o.o zbog duga većeg od 66.000 kuna utvrđenog do 1. rujna 2015., iako je Pašalić tada tvrdio da je taj dug već do tada bio plaćen.Zastupnici Pašalićeve tvrtke u žalbi su tražili ukidanje tog rješenja navodeći da nije točno da je do 1. rujna 2015.

Odra servis imala nešto više od 66.000 kuna duga dokazujući to potvrdom Porezne uprave od 31. kolovoza pretprošle godine u kojoj se navodi kako je porezni dug po rješenju o ovrsi iz svibnja 2014. u cijelosti plaćen.Visoki trgovački sud je u svom rješenju u istaknuo da ta dužnikova žalba nije osnovana utvrdivši da je pobijano rješenje pravilno i zakonito doneseno na temelju podneska Financijske agencije (Fine) iz prosinca 2015.

U rješenju Visokog trgovačkog suda isticalo se i kako, sukladno zakonskim odredbama, ne proizlazi da sud donosi posebno rješenje o pokretanju stečajnog postupka nego samo, nakon uvida u sudski registar, na mrežnoj stranici e-oglasna ploča sudova objavljuje oglas s propisanim sadržajem.

Direktor Odra servisa Ivić Pašalić za Hinu je u listopadu rekao kako nije bio upoznat s rješenjem Visokog trgovačkog suda, ali da je ta tvrtka u mirovanju bila više od dvije godine, nema blokiran račun, sudske sporove niti dugovanja jer je dug naveden u sudskom rješenju već prije bio podmiren .

Odra servis jedna je od četiri tvrtke za koje se u sudskom registru kao direktor navodi bivši savjetnik predsjednika Franje Tuđmana i potpredsjednik HDZ-a Ivić Pašalić. Tvrtka je osnovana u prosincu 2006., jedini osnivač joj je Pašalićeva tvrtka Kapital konzalting, a temeljni kapital joj je 20.000 kuna. Između ostaloga, kao predmet poslovanja Odra servisa navodi se upravljanje stambenim objektima, poslovanje nekretninama i čišćenje svih vrsta objekata.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.