23.02.2017 07:50
ZAGREB, 22. veljače 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Rudnika d.o.o, tvrtke kojoj je direktor čabarski poduzetnik Marijan Filipović da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te tvrtke s više od 22,9 milijuna kuna utvrđenog duga.
Istim sudskim oglasom pozivaju se i zastupnici Rudnika d.o.o da u roku od petnaest dana predaju popis imovine i obaveza, a ne odazovu li se oni ili u vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je ta tvrtka nesposobna za plaćanje i po službenoj će dužnosti donijeti rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.Tvrtka Rudnik d.o.o sa sjedištem u Zagrebu osnovana je 1995.

Temeljni kapital joj je 20.000 kuna, a kao jedini osnivač navodi se Finvest corp. nekada krovna tvrtka kojom je upravljao Marijan Filipović, poduzetnik poznat po tome što je tu posrnulu tvrku 2012. dao na upravljanje zakladi kojoj bi, kako je tvrdio, upravljali stanovnici i radnici čabarskog kraja.

Zbog te 'darovnice' Filipović je dobio nagradu 'Ponos Hrvatske', no ubrzo se ispostavilo da je predao prezaduženu tvrtku koja je godinama gomilala gubitke.Finvest corp. je 2015. prodan američkom investitoru, a prošle godine protiv Filipovića i suradnika Državno odvjetništvo (DORH) je podiglo optužnicu za zlouporabu u gospodarskom poslovanju u uzimanju kredita od jedne banke 'za osobne potrebe', a na teret Finvesta u iznosu od 19 milijuna kuna.

Prema pisanju Novog lista, protiv Filipovića i suradnika krajem prošle godine DORH je donio rješenje o pokretanju istrage i zbog financijskih makinacija 'teških' desetak milijuna kuna u društvu 'Hoteli Njivice'.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.