26.01.2017 07:40
ZAGREB, 25. siječnja 2017. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje kojim se istovremeno otvara i zaključuje stečaj nad Udrugom diskriminiranih i nezadovoljnih građana Republike Hrvatske (UDNG) te će se nakon pravomoćnosti rješenja ta udruga s više od 59.000 kuna utvrđenog duga brisati iz registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa objavljenog u srpnju prošle godine u kojem su se pozivali zastupnici UDNG-a da u roku od petnaest dana predaju popis imovina i obaveza udruge, ali i vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka. Budući da se zastupnici i vjerovnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je Udruga diskriminiranih i nezadovoljnih građana nesposobna za plaćanje te je donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaklučenju skraćenog stečajnog postupka.

Udruga koju zastupa Martin Boljevac bila je osnovana u studenome 2010. kako bi se zalagala za "otkrivanje istine te da po bilo koju cijenu do nje dođe službeno kod diskriminiranih građana ne dozvolivši pojedincima da njihovu istinu pretvaraju u laž".

UDNG je navodio i u svojim priopćenjima da korisnicima nudi 'usluge primarne pravne pomoći' počevši od prosinca 2015. s tim da se "ugovorene usluge vrše besplatno 50 posto", dok se drugih 50 posto naplaćuje udruzi. Udruga je nudila i da dežurni odvjetnik sa korisnikom sklopi ugovor o 'sekundarnoj pravnoj pomoći', ali bez posredstva UDNG.

Kako su u UDNG-u isticali, takvim su načinom rada korisnicima "omogućili jeftinije troškove u sudskim postupcima i osigurali nadzor nad radom odvjetnika za one korisnike koji sumnjaju u poštenje njihovog rada i naplatu nagrade".

Udruga je, uz naknadu, nudila i sastavljanje podnesaka i tužbi u kaznenom, prekršajnom, parničnom, ovršnom i stečajnom postupku. No, u skraćenom stečajnom postupku nad UDNG-om, njihov zastupnik nije u zakonski predviđenom roku predao popis imovina i obaveza udruge te je zbog toga, kako se navodi u rješenju, sud zaključio stečaj.

Neoporezivi primici7. lipnja 2023. (Hina)OSIJEK, 07. lipnja 2023. (Hina) - Sajmovi unatoč razvoju tehnologije imaju budućnost, jer omogućavaju izravan kontakt i specifičnu promociju proizvoda, rečeno je u srijedu na konferenciji Repozicioniranje sajamske industrije u funkciji cjelovitog gospodarskog razvoja.

MADRID/LONDON, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Španjolski lanac trgovina odjećom Inditex izvijestio je u srijedu o skoku dobiti i prihoda u prvom poslovnom tromjesečju zahvaljujući višim cijenama na tržištima izvan eurozone.

BRUXELLES, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Batmanov logo dovoljno je prepoznatljiv da opravda status zaštitnog znaka u EU, zaključio je u srijedu europski sud, prihvativši argumente američkog izdavača stripova DC Comicsa u sporu protiv talijanskog trgovca odjećom. 

ZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

BERLIN, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Njemačke industrijske narudžbe stabilizirale su se u travnju zahvaljujući domaćoj potražnji, pokazali su u utorak podaci ureda za statistiku.