25.01.2017 08:09
BJELOVAR, 24. siječnja 2017. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje kojim se istovremeno otvara i zatvara stečaj JG – stanovi Lanište d.o.o , građevinske tvrtke Michaela Ljubasa, kontroverznog poduzetnika i vlasnika portala Dnevno. hr, pa će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka sa 1,12 milijuna kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon objave oglasa krajem lipnja prošle godine u kojem se pozivao Michael Ljubas da kao zastupnik dužnika u roku 15 dana preda popis imovina i obveza te tvrtke , a vjerovnici su pozvani da u roku 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka.

U sudskom oglasu navodilo se da je tvrtka do 1. rujna 2015. imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u ukupnom iznosu od 1.129.374 kuna, u što je bila uračunata kamata i naknada Financijske agencije za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima.

Budući da se Ljubas i vjerovnici njegove tvrtke nakon prošlogodišnjeg sudskog oglasa nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je dužnik nesposoban za plaćanje te je po službenoj dužnosti donio rješenje o istovremenog otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.JG - stanovi Lanište je tvrtka osnovana u studenome 2010. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna te, između ostaloga, registrirana za projektiranje i građenje, uporabu i uklanjanje nekretnina, a poznata je i kao tvrtka koja je prodala veliki broj stanova u zagrebačkoj četvrti Lanište.

Osnivač tvrtke bio je Jadran-građenje d.o.o, tvrtka kojoj je Ljubas također direktor, a uz ime tog poduzetnika povezuje se čak dvadesetak tvrtki kojima je, ili je bio, direktor, jedini osnivač, član nadzornog odbora ili uprave društva.Veliki broj tih tvrtki završio je u stečaju ili u predstečajnom postupku, a među njima i Portal dnevno d.o.o. koji je, prema očevidniku Financijske agencije, do listopada prošle godine imao 7,69 milijuna kuna utvrđenog duga.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.