05.01.2017 12:40
ZAGREB, 5. siječnja 2017. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečaja Medijske mreže d.o.o, tvrtke koja je svojevremeno milijunskim iznosima iz zagrebačkog proračuna izdavala dvotjednik Zagreb.hr pa će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka s više od 300.000 kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa u studenome prošle godine kojim su se pozivali vjerovnici Medijske mreže da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, kao i zastupnica tvrtke Branka Panić da u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza Medijske mreže. Budući da se vjerovnici i zastupnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je Medijska mreža nesposobna za plaćanje te je po službenoj dužnosti donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Medijska mreža je sudjelovala u pokretanju dvodnevnika Zagreb.hr 2008. i u dvije su godine izlaženja, prema napisima u Poslovnom dnevniku, Zagrebački holding i Grad Zagreb Medijskoj mreži transferirali oko 25 milijuna kuna te platili još oko šest milijuna kuna PDV-a. No, taj novac se, prema pisanju medija, postupno smanjivao tako da i planirana i prvotno ugovorena naklada od 400.000 primjeraka nikada nije bila ostvarena.

Nakon razlaza zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i SDP-a, Zagrebački holding prestao je financirati tiskanje dvotjednika Zagreb.hr navodeći da je "proizvod bio ispod razine". Ta tiskovina prestala je izlaziti krajem 2010. kada je, prema medijskim napisima, Medijska mreža preuzela pravo na ime i koncept Zagreb.hr-a.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.