30.12.2016 07:40
SPLIT, 29. prosinca 2016. (Hina), Stečajni postupak nad Spaladium arenom nastavit će se bez obzira na nedavni arbitražni pravorijek u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) te će se u siječnju 2017. održati Skupština vjerovnika na kojoj će se odlučivati o njenoj prodaji, doznaje se od Natalije Maldineo, stečajne upraviteljice nad tvrtkom Sportski grad TPN (Tvrtka posebnih namjena) koja upravlja Spaladium arenom.
"Stečajni postupak će se nastaviti po zakonskoj proceduri te ćemo u siječnju 2017. sazvati Skupštinu vjerovnika koji će odlučivati o prijedlogu  prodaje Spaladium arene, a već u veljači ili ožujku sljedeće godine mogla bi se oglasiti prva prodaja  Spaladium arene," rekla je Mladineo u četvrtak navečer za Hinu.

Objasnila je kako na nastavak Stečajnog postupka neće utjecati nedavni arbitražni pravorijek u vezi Spaladium arene.Arbitraža Hrvatske gospodarske komore nedavno je prihvatila dvije točke tužbe banaka (Erste Gruop i Unicredit Austria AG), raskid ugovora između TPN-a (Tvrtka posebnih namjena) i Grada Splita, te da obveze TPN-a sada prelaze na Grad Split, no odbačena je treća točka tužbe u kojoj su banke tražile isplatu 53 miljuna eura s kamatama.

Spaladium arena je po načelu javno-privatnog partnerstva građena za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. Javni su partneri bili Grad Split i Vlada RH, a privatni partner bio je konzorcij tvrtaka: Konstruktor, IGH i Dalekovod, koji je osnovao tvrtku Sportski grad TPN i ovlastio je za upravljanje Spaladium arenom.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.