09.12.2016 08:00
ZAGREB, 8. prosinca 2016. (Hina) - Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da Imunološki zavod vjerojatno neće ići u stečaj iako se još ne zna zaključak povjerenstva za Imunološki.
Kujundžić je nedavno osnovao povjerenstvo za Imunološki zavod, kako bi se vidjelo može li Zavod nakon uloženog dodatnog novca sačuvati svoj brand i radna mjesta. Na pitanje što će se dogoditi ako povjerenstvo donese negativno mišljenje i hoće li to značiti gubitak posla za radnike Imunološkog, Kujundžić je citirao pokojnog predsjednika Franju Tuđmana rekavši da ne odgovara na "ki bi da bi". 

Vidjet ćemo što će odlučiti, dodao je.Upitan koliko je novca u proračunu osigurano za Imunološki i može li se očekivati njegov stečaj, jer 31. prosinca Nadzornom odboru istječe mandat, odgovorio je kako vjerojatno neće biti stečaja."Mislim da ćemo uspjeti sačuvati proizvodnju krvnih derivata, a za cjepiva ćemo tražiti rješenja u strateškom partneru ili sami, ali stečaja, vjerujem, neće biti", rekao je ministar novinarima uoči sjednice Vlade.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.